Felmondott a csalással vádolt PPO-nak az állam autópálya-cége

Vágólapra másolva!
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szerződést bontott pénteken a ppo.hu és az autopalyamatrica.hu internetes oldalakat is üzemeltető Investech Informatikai és Kommunikációs Kft.-vel - közölte az ÁAK Zrt.
Vágólapra másolva!

A PPO rendszerébe száztízezer ügyfél regisztrált bankkártyájával tavaly áprilisig azért, hogy külön díj nélkül vegye igénybe a szolgáltatásokat. A cég azonban mégis díjat szedett tőlük.

Az ÁAK az Investech-kel történt szerződésbontást azzal indokolta, hogy "nem sikerült tető alá hozni" az általuk kezdeményezett, kártalanítási tárgyalásokat. Az autópálya-kezelő azt tervezi, hogy felgyorsítja saját értékesítési rendszerének kiépítését, így várhatóan 2010 második felétől már az ÁAK honlapjáról, a www.autopalya.hu-ról is lehet - mindenféle kényelmi díj vagy regisztrációs költség nélkül - autópálya-matricát vásárolni.

Az ÁAK hangsúlyozza, hogy a 90 napos felmondási idő leteltével nem lehet majd e-matricát vásárolni az Investech által üzemeltetett weboldalról. A társasággal szerződésben álló alvállalkozók listája ugyanakkor továbbra is elérhető az autópálya-kezelő internetes oldaláról - fűzik hozzá.

A társaság továbbá emlékeztet, hogy az e-matrica árát a "matricarendelet" pontosan szabályozza, az ÁAK Zrt. pedig a piaci verseny élénkítésével próbálja elérni, hogy a különböző szolgáltatók ne terheljenek az értékesítési csatorna használatáért semmilyen külön díjat a vásárlókra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről