A 266-ot ostromolhatja a forint

Vágólapra másolva!
Tegnap napközben még 267 fölött tanyázott a forint, estére azonban alá került, és reggel is erősen kezdte a kereskedést. Háromnegyed tízkor már a 266-ot ostromolta a forint/euró árfolyam.
Vágólapra másolva!

Az inflációs ütem, bár gyorsult decemberben, összességében még lehetőséget ad a jegybanknak január 25-én a kamatvágásra. Ennek ismeretében az áremelkedési adat nem befolyásolta jelentősen a forint mozgását.

A kereskedők csendes napra, alacsony forgalomra és enyhe árfolyam mozgásra számítanak csütörtökön. Az euró/dollár alapvetően az 1,4500-ös határ felett ingadozik, a piaci hangulat kedvez a befektetői kockázatvállalásnak, az európai tőzsdeindexek erősödéssel kezdtek, és a térségbeli devizák enyhén erősödő tendenciát követnek. A folyamatot az EKB kamatdöntését és tájékoztatóját megelőző kivárás fékezi. Az euró/dollár árfolyamot befolyásolhatja még a nap közben nyilvánosságra kerülő decemberi német fogyasztói árindex és az euróövezet novemberi ipari termelési adata.

A kereskedők szerint a forint árfolyama erősödés felé hajlik, de 266 forintos euró árfolyam átlépését erőteljes vásárlási érdeklődés akadályozza. Az MNB január 25-i kamatdöntésével megoszlanak a vélemények, a decemberi magyarországi inflációs adat láttán 50 és 25 bázispontos kamatvágást is lehetségesnek tartanak, ami már "be van építve" a forint árfolyamába.

Az eurót háromnegyed tízkor 266,03, a dollárt 183,19, a svájci frankot 179,77 forintért lehetett venni a bankközi devizapiacon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről