A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Ismét a görögök miatt izgulhat a forint

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

266 forint fölött indul az euró árfolyama a szerdai kereskedésben, főleg a rosszul elsülő keddi görög kötvénykibocsátás miatt.

Sörös Csaba, a Takarékbank devizaelemzője szerint a magyar forint és a román lej a kamatcsökkentések miatt gyengült a napokban. Mivel a világpiaci hangulatot péntekig nem befolyásolja előre látható esemény, a forint némileg még gyengülhet, de 267 forint fölé aligha kerül az euró.

Az euró kedden a kora délelőtti órákban egészen 1,3538 dollárig erősödött, üdvözölve a hétfői 5 milliárd eurós görög kötvénykibocsátás rendezett piaci fogadtatását. Később azonban 1,3410 körüli dollárjegyzésre korrigált a görög kötvények iránti érdeklődés csökkenése, és a hozamprémiumnak a német Bundhoz viszonyított növekedése láttán, valamint amiatt, hogy az IMF és több helyi központi bank kedden rontotta gazdaságnövekedési előrejelzését néhány EU-tagország számára.

Kedden a görögök egy korábban kezdett kötvénysorozatból szerettek volna 1 milliárd euró értékben piacra dobni, de csak 390 milliónyi érdeklődő volt, ami a bizalom elillanására utal. Amennyiben a befektetők nem tanúsítanak nagyobb érdeklődést a közeljövőben, akkor az államcsőd közeli állapot érkezhet el, ahol életbe lép az IMF és az unió mentőcsomagja. Ez az euró és forint esését vonná maga után.

Az euró 266,43, a dollár 198,61, a svájci frank 186,12 forintot ért a magyar kereskedők piacra lépése előtt reggel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!