Erősödéssel kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
Határozott emelkedéssel nyitott csütörtökön a pesti tőzsde. Valószínűleg a Görögországnak nyújtandó EU-IMF mentőcsomaggal kapcsolatos hírek határozzák meg a csütörtöki kereskedést.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 311,49 pontos emelkedéssel, 24 633,45 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 1,28 százalékkal erősödött. Háromnegyed óra elteltével az előny 0,83 százalékosra mérséklődött.

Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletág-igazgatója szerint a makrogazdasági és a vállalati eredményeket felülírva a Görögországgal kapcsolatos fejlemények határozzák meg a részvénypiac mozgásait. Így emelkedés és esés is lehetséges, attól függően, hogy milyen információk lesznek a mentőcsomagról, továbbá Portugáliáról. Emellett a forint hektikus mozgásai is befolyásolhatják a kereskedést.

A CIB Bank elemzői is úgy vélik, hogy a csütörtöki kereskedés során a makrogazdasági adatközlések háttérbe szorulhatnak. Minden, az IMF-EU hitellel kapcsolatos bejelentés, kiszivárgó hír és pletyka az eurót támogathatja, de a közös európai valuta így is nyomás alatt maradhat, hiszen Görögország kisegítése még nem oldaná meg teljes mértékben a régió fiskális problémáit - állapítják meg.

A BUX 569,69 pontos, 2,29 százalékos csökkenéssel, 24 321,96 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 35,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről