A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Estére 280 forint fölött stabilizálódott az euró

Vágólapra másolva!
Hiába kezdett erősödéssel a forint péntek reggel, gyorsan gyengülésbe fordult, és újra 280 forint fölé került az euró. Egy elemzés viszont arról ír, hogy ősszel 270 forint alá is eshet az euró árfolyama.
Vágólapra másolva!

Péntek délután már alig változott a forint árfolyama, így maradt a délig elért 281 körüli szinten. Reggel még 279 forintot ért egy euró a devizapiacon, utána viszont gyengülésbe fordult a forint, délután kettőre érte el a nap közbeni leggyengébb árfolyamát, majd este fél hétre 280,6 forintra került az euró. A dollárt ugyanekkor 219,7 a svájci frankot 208,7 forinton jegyezték.

Sörös Csaba, a Takarékbank devizaelemzője szerint a második negyedéves jó német GDP-adat segíti a nyugati tőzsdéket három napi eladói nyomás után, ami javíotta a hangulatot. Az elemző szerint a jó eurózónás gazdasági adat is segíthet a forinton, így akár 278,5-ig is erősödhet a hazai pénz a délelőtti gyengülés ellenére.

A Raiffeisen Bank devizakereskedői reggeli elemzésükben azt írták, pénteken 277,50 és 281,20 forint közötti mozgásra számítanak az euróárfolyamban.

Az Equilor elemzői nem számítnak drasztikus forintgyengülésre, és úgy vélik, hosszabb távon, az októberi önkormányzati választások után akár a 270 forintos szint alá is gyengülhet az euró, ha a kormánynak sikerül megnyugtatni a külföldi befektetőket - írta péntek reggeli, közép-kelet-európai pénzügyi piaci jelentésében a DowJones hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!