A Genesis feljelentette az egyéni befektetői szövetség elnökét

Vágólapra másolva!
Büntető feljelentést tett a Geneses a TEBÉSZ elnöke ellen, aki egy sajtóközleményben azt írta: a tények szerinte azt mutatják, hogy a társaság megtévesztette a részvényeseket.
Vágólapra másolva!

A Genesis Nyrt. rágalmazás miatt büntető feljelentést tett a bíróságon a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) elnöke, Dióslaki Gábor ellen az elnöknek szeptember 15-én "Csalás gyanús a Genesis Energy Nyrt. tőkeemelése" címmel megjelentetett sajtóközleménye miatt - közölte a cég a BÉT honlapján szerdán.

A TEBÉSZ korábban közölte, hogy tőkebefektetési csalás gyanúja is felmerülhet a Genesis Energy apporttal történt zártkörű tőkeemelésével kapcsolatban. Vizsgálatuk szerint a tőzsdei cégbe egy zrt.-én keresztül olyan bányavásárlási lehetőséget apportáltak 10 milliárd forint körüli értéken, amelyről tudniuk kellett, hogy már nem realizálható. Az érdekvédelmi szervezet álláspontja szerint a Genesis Energy-nél a bányászati és ércfeldolgozói új profil bevezetésének alapját éppen a rudabányai telep és eszközeinek megszerzése jelentené, a kitermelhető ércvagyon megvásárlásának elmaradásával azonban a társaság egész léte válik kérdésessé.

A Genesis Energy Nyrt. már akkor is úgy reagált a vádra, hogy valótlanságokat állít a szövetség, amely tőkebefektetési csalást gyanít a társaság áprilisi zártkörű tőkeemelésével kapcsolatban. "A TEBÉSZ sajtóközleményében foglaltak nem igazak, valótlanságokat állítanak, cégünk Igazgatótanácsa a TEBÉSZ-t és annak képviselőjét, Dióslaki Gábort haladéktalanul hamis vád és egyéb bűncselekmények miatt feljelenti az illetékes ügyészségnél" - tartalmazta a társaság közleménye.

A Genesis Energy szerint a megalapozatlan állításokat tartalmazó hír alkalmas lehet arra, hogy a tőkeemelés kapcsán teendő kötelező vételi ajánlatot megelőzően a tőzsdei ár mesterséges lenyomásával és a befektetők félrevezetésével, a társaság és vezetőinek kriminalizálásával egyes spekulánsok jogosulatlan előnyre tegyenek szert.

A TEBÉSZ elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a birtokukban lévő adatokat és dokumentumokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) is megküldik, ez valószínűleg a jövő héten történhet meg, mert még folyik az adatgyűjtés. A felügyelet azt közölte: amint az anyag megérkezik, megvizsgálják, hogy szükséges-e további lépéseket tenni az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről