A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Rekordbevételt ért el a Microsoft

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél nagyobb, 16,2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el a Microsoft a legutóbbi negyedévben. A cég profitja több mint 50 százalékkal nőtt, az online üzletág azonban továbbra is csak a veszteséget termeli.
Vágólapra másolva!

A cég zászlóshajójának számító Windows operációs rendszerek és az Office irodai programcsomagok sikerének is köszönhetően a Microsoft minden korábbinál nagyobb, 16,2 milliárd dollár bevételt ért el pénzügyi évének első, szeptember végén záródó negyedévében.

Az amerikai szoftvergyártó bevétele - meghaladva az elemzői várakozásokat-, 25 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg az adózott eredménye 51 százalékkal 5,4 milliárd dollárra emelkedett.

A jó eredmény oka az üzleti megrendelések kiemelkedő bővülése, mivel a válság miatt eddig elhalasztott korszerűsítések időszerűek lettek a cégeknél. A lakossági megrendelések azonban visszaestek, mivel az embereket egyre jobban aggasztja a munkanélküliség lehetősége - írja a Bloomberg. A bevételek 70 százalékát tették ki az üzleti megrendelések.

A Microsoft online szolgáltatási üzletága (például az MSN vagy a Bing kereső) azonban tovább növelte veszteségét a negyedév során, mely így elérte az 560 millió dollárt. Az üzletág az elmúlt öt évben összességében 6 milliárd dollár veszteséget termelt, pedig komoly beruházásokat hajtottak végre azért, hogy utolérjék a Google-t és a Yahoot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!