A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

7 millió forint kártérítést követel egy férfi ujjának amputálásáért

Vágólapra másolva!
Egy telephelyről kiszökött ló okozott balesetet a 44-es főúton, és okozott balesetet. Az incidensben egy vétlen autós megsérült, egyik ujját amputálni kellett. Most kártérítést követel.
Vágólapra másolva!

A 2022-ben, Kardoson történt balesetben egy bérelt telephelyen tartott állatok közül az egyik ló megszökött: a telephely kerítése ugyanis sérült volt, így az állat december egyik napjának estéjén kijutott onnan. A telephely bérlője – egy 49 éves csabacsűdi férfi – ezt nem vette észre, ám mint kiderült, a kerítést érintő hibával tisztában volt.

A kiszabadult ló Kardos lakott területén kívülre jutott, és a 44-es számú főúton közlekedési balesetet okozott. Egy autó elé futott, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A vezető nem tudta elkerülni a lóval való ütközést, aminek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vizsgálat megállapította, hogy a sofőr vétlen volt az ütközésben – idézi fel a történteket a Békés Vármegyei Hírportál. A baleset a 44-es főút 87-es kilométerszelvényénél, Kardos és Csabacsűd között történt. Az ütközés következtében az autó súlyosan roncsolódott, a mentési műveletben a szarvasi hivatásos tűzoltóknak kellett áramtalanítaniuk a járművet.

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Origo - Csudai Sándor

A mentést késő esti órákban, rossz látási viszonyok között kellett végrehajtani. A művelet során készült felvételek az ide kattintva megnyíló galériában tekinthetők meg.

Az autót vezető férfinak a baleset következtében az egyik ujját amputálni kellett, ami azt jelenti, hogy maradandó fogyatékosságot eredményezett nála a baleset.

Mivel a telephely kerítésének hibája ismert volt a bérlő előtt, ezért a Gyulai Járási Ügyészségen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat ellene. Várhatóan pénzbüntetésre ítélik a történtek miatt.

Az ügy ugyanakkor ezzel nem zárul le. Az esetleges pénzbüntetés mellett lehet, hogy a vétlen sofőrnek is fizetnie kell majd a telephely bérlőjének. 

A balesetben vétlen sofőr ugyanis 7 millió forint kártérítési igényt jelentett be a ló tulajdonosával, azaz a telephely bérlőjével szemben. 

Az autót vezető sofőr követelését polgári jogi igény keretében kívánja érvényesíteni. A vádhatóság ugyanakkor azt indítványozta, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság a sértett polgári jogi igényét utasítsa egyéb törvényes útra – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!