A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Este picit javított a forint, 280 alá került az euró

Vágólapra másolva!
Pénteken gyengült a forint, az euró a 280, a svájci frank pedig a 210 forintos szintet is átlépte. Devizakereskedők szerint a magyar pénz értékvesztése azzal magyarázható, hogy a piaci szereplőknek nem tetszenek a magyar nyugdíjtervek.
Vágólapra másolva!

Pénteken kevéssel dél után egy euró 280,25 forintot, egy dollár 212 forintot, egy svájci frank pedig 211,20 forintot ért. Délelőtt 11 óra körül az euró 281 forintnál is járt.

Fél 8-kor még 277,10 forint volt az euró árfolyama, a dollár 208,30 forintba, a svájci frank pedig 208,40 forintba került. Csütörtök este nyolc órakor 277 forintot ért egy euró. a svájci frank árfolyama 206,95, a dolláré 207,20 forintnál járt ugyanekkor.

"A forint egyértelműen magyar okok miatt esik, de ez húzza magával a régiót is. Az euró akár 282 forintig is elmehet pénteken, a befektetők zárják a pozícióikat az utóbbi időszak kormányzati bejelentései, elsősorban a nyugdíjlépések miatt" - mondta az [origo]-nak Gondi István, a Raiffeisen Bank devizapiaci kereskedője. Gondi szerint a közeljövőben jelentős eladásokra lehet számítani a magyar kötvénypiacon is.

"A befektetőknek még fel kell dolgozniuk a kormány nyugdíjintézkedéseinek lehetséges következményeit" - vélték a Dow Jones hírügynökség által megkérdezett elemzők és kereskedők. Matolcsy György szerdán jelentette be a nyugdíjrendszer átalakításának irányait, majd csütörtökön Selmeczi Gabriella nyugdíjügyi megbízott további pontosításokat közölt.

A Commmerzbank péntek délelőtt kiadott piaci kommentárja szerint a forint mellett a lengyel zloty is esik, utóbbi deviza értékvesztése elsősorban a az eurózónába tartozó országok addósságproblémái miatti aggodalommal magyarázható. "A görögök mellé az írek is feliratkoztak a segélyben részesülők közé, de a portugálok és spanyolok is várhatóan rászorulnak a pénzügyi mankóra. Ráadásul az olaszok mellett a belgák is kezdenek a fókuszba kerülni, náluk is történelmi magasságokba került az ország befektetői megítélését jelző, úgynevezett CDS-felár" - derül ki a Commerzbank beszámolójából.

A bank szakértői hozzáteszik: az igen rossz nemzetközi hangulatot tetézi, hogy Magyarország a kormány által tervezett nyugdíjintézkedések miatt ország a tekintélyesebb gazdasági lapok címoldalára, sőt még Brüsszel is aggodalom a nyugdíjpénztárakban kezelt vagyon államosításával kapcsolatban. "A tőzsde mélyrepülése, a forint gyengülése és a hazai kötvényhozamok éves csúcsdöntése is részben a tervezett intézkedések következménye" - fogalmaznak a Commerzbank szakemberei.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!