A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Újabb példátlan olimpiai botrány: megtiltották a brazil szörfösnek, hogy a riói Krisztus szobrot ábrázoló deszkáját használja

olimpia, szörfös
Fotó: X
Vágólapra másolva!
A riói Megváltó Krisztus szobra miatt nem használhatja szörfdeszkáját egy brazil versenyző a párizsi olimpián. A Magyar Nemzet szerint nem a megnyitó ünnepség volt az egyetlen keresztényellenes üzenet, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság küldött a világnak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet azt írja sajtóhírekre hivatkozva, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta egy fiatal brazil szörfösnek, hogy használja szörfdeszkáját a párizsi olimpia idején. A NOB azt kifogásolta, hogy a szörfdeszkákon rajta van a híres Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor, amely egyébként nemzeti jelképpé vált az idők során – szúrta ki a Világgazdaság.

Már a NOB is szégyenkezika drag queenek miatt?

A Magyar Nemzet szemléje szerint két héttel a játékok előtt a brazil szörfös, Joao Chianca parancsot kapott, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, vagy nem versenyezhet. Chianca egy közben már törölt Instagram-sztoriban megjegyezte, hogy nem volt felhatalmazása arra, hogy Jézust a deszkára ültesse, mert „Krisztus vallásos alak”, és „a játékoknak szigorú szabályai vannak, és a teljes semlegességre összpontosítanak”.

A tiltásra az X közösségi oldalon rengetegen azonnal az olimpia megnyitóján bemutatott, az utolsó vacsorát gúnyoló jelenetet hozták fel, mondván bezzeg azt engedélyezte a NOB.

A közfelháborodás nyomán a NOB az olimpiai játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniájáról készült, a kereszténységet gúnyoló drag queeneket ábrázoló videókat

 – írja a portál.

Ahogyan arról az Origo is írt, bár a sportmérkőzések már a július 26-i hivatalos megnyitó előtt elkezdődtek, és azóta is eltelt két nap, egyelőre a nyitóeseményen látottak adnak témát a sajtónak, az elemzőknek és a nézőknek is, mintsem a sporteredmények. Miként arról beszámoltunk, rengetegen felháborodtak amiatt, mert a több mint három órás nyitóünnepségen a kereszténységet gyalázó, illetve az LMBTQ-propagandát felerősíti elemek jelentek meg számos műsorszámban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!