Vágólapra másolva!
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legfrissebb adatai szerint az vörösiszap-katasztrófa következtében 10 százalékkal visszaesett a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. termelése. A csökkenés termékcsoportonként eltérő.
Vágólapra másolva!

A vörösiszap-katasztrófa miatt 10 százalékkal csökkent a Mal Zrt. termelése - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán. Kossa György, a felügyelőbizottság vezetője szerint a csökkenés termékcsoportonként eltérő, 5-20 százalék között mozog. Az OKF közleménye szerint a gyártás folyamatos, de ha a lúgellátással kapcsolatos problémák nem változnak, akkor egyes termékeknél ideiglenesen csökkenhet a kibocsátott mennyiség.

A vállalat a jövő évre vonatkozó értékesítési kapacitásának eddig 75-80 százalékát kötötte le. A megrendelések a magasabb hozzáadott értékű termékek körének szinte teljes mennyiségét lefedték, viszont az alapanyag jellegű termékek esetében ez az arány alig 50 százalék. Bár a lekötések aránya folyamatosan növekszik, ez a helyzet a vállalatot még inkább arra kényszeríti, hogy alapanyag jellegű termékeiből inkább maga gyártson magasabb hozzáadott értékű terméket - áll a közleményben

Az OKF közlése szerint a cég számára a piaci bizalom megtartása 2011-ben fontos feladat lesz. Prioritást kapnak majd azok a beruházási tervek, amelyek a gyártás korszerűsítéséről, az újabb, a piac által keresett termékek gyártásáról szólnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!