Vágólapra másolva!
Meghalt egy Liverpool-szurkoló, miután elütötte egy autó Milánóban.

Az 51 éves, Írországból származó szurkolót hétfő este akkor gázolta halálra egy autó, amikor a Milánótól nyugatra fekvő Bergamóban, az Orio al Serio repülőtér közelében haladt át az A4-es autópályán. A szurkoló, akit nem sikerült azonosítani, feltehetően azért próbált átkelni, hogy elérje az NH szállodát, ahol szállást foglalt. Az Il Corriere della Sera beszámolója szerint a zsebében volt egy jegy a Liverpool-AC Milan elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre.

Az angol csapat szimpatizánsának sikerült átkelnie az autópálya három sávján, mielőtt elütötték volna. Olasz lapértesülések szerint két emberrel volt az incidens idején, akikről úgy tudni, hogy apa és fia voltak.

Liverpool FC v Real Betis - Pre-Season Friendly, szoboszlai dominik
A Liverpool edzője több gólt várt Szoboszlai Dominiktól
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A rendőrség kiérkezésekor azonban a másik két férfi már elhagyta a helyszínt, ahol a halálos baleset történt. Az autópálya-rendőrök most azon dolgoznak, hogy azonosítsák az apát és a fiút, akik a férfival voltak, amikor elütötte a jármű. A segítségnyújtás elmulasztása miatt akarnak beszélni velük. Mellette azt is vizsgálják, hogy a férfit egy applikáció vezette-e a kockázatos útra. 

Nem világos, miért döntött úgy, hogy egyedül megy át, és miért vált külön a többi Liverpool-szurkolótól. A rendőrség azt is elemzi, hogy a férfi „megváltozott tudatállapotban volt-e, ami befolyásolta a cselekedeteit” a halála idején.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!