Pozsony helyett Rajkán épülhet a TriGránit kaszinója

Vágólapra másolva!
Pozsony helyett Rajkán épülhet meg a TriGránit szabadidőközpontja, a Metropolis. A szlovák parlament ugyanis a napokban módosította a kaszinók adózásáról szóló törvényt, ami hátrányosan érinti a kaszinónegyedet is magában foglaló Metropolist - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A szlovák főváros helyett Rajkán épülhet meg a TriGránit szabadidőközpontja. A beruházást jó ideje támadja a szlovák kereszténydemokrata párt, az építkezés megtorpedózása érdekében már 125 ezer aláírást összegyűjtöttek.

A kereszténydemokraták azonban azt sem akarják, hogy Rajkán épüljön meg a Metropolis, mert a magyar várost és Pozsonyt buszjárat köti össze, azaz szerintük "a kaszinóktól elválaszthatatlan bűnözés így is megfertőzhetné a szlovák fővárost" - írja a lap.

Zászlós Gábor, a TriGránit Development szlovákiai főképviselője korábban kijelentette, nem tartja kizártnak, hogy a beruházás a szlovák-magyar határ mellett fekvő Rajkán valósuljon meg. Kiss Vince, a település polgármestere a pozsonyi Új Szónak megerősítette, hogy egyeztetnek a TriGránittal, a megvalósításhoz megvan a szükséges terület Rajka határában.

Zászlós korábban elmondta, hogy a kaszinók nélkül a több ezer állást teremtő beruházás nem képzelhető el. Ugyanakkor a szerencsejáték csak egyik eleme a projektnek, amelynek keretében három hotel, üdülőközpont, aquapark, konferenciaközpont és egy multifunkciós csarnok létesülne 30 hektáros területen - írja a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről