Pár napra leálltak a sztrádabontók

Vágólapra másolva!
Jövő hét elején születhet egyezség az M43-as sztrádát építő, és pénzüket követelő alvállalkozók valamint a kivitelező konzorcium között. Addig nem bontják tovább az autópályát, és a sajtónak sem nyilatkoznak. 
Vágólapra másolva!

Kedden 10 óráig várják az M43-as sztrádát kivitelező konzorcium ajánlatát a pénzükre váró alvállalkozók - tájékoztatta az [origo] -t Temesvári Zoltán a hoppon maradt cégek jogi képviselője.

A beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezetőivel állapodtak meg erről, s egyben moratóriumot vállaltak arra is, hogy addig nem bontják tovább a sztrádát, és a sajtónak sem nyilatkoznak. "Bízunk abban, hogy kedden ügyfeleim számára kedvező ajánlatot kapunk" - mondta [origo]-nak az ügyvéd.

Az M43-as sztrádát építő vállalkozók csütörtökön kezdték el bontani az autópálya töltését, mivel többszöri ígéret ellenére sem kapták meg az elvégzett munkájuk utáni díjat. Az akcióban résztvevő vállalkozások jogi képviselője, Temesvári Zoltán akkor azt mondta lapunknak, hogy tudomása szerint a kivitelező konzorcium egyik tagja, az április végén fizetésképtelenné vált Szeviép összesen 3 milliárd forinttal tartozik alvállalkozóinak. Az ügyvéd által képviselt több mint tíz cég követelése 1-1,5 milliárd forintra rúg.

A május 13-án sztrádabontáshoz vezető vita április 26-án kezdődött, amikor az útszakasz kivitelezését végző Tisza M-43 Konzorcium tagja, a Szeviép csődvédelmet kért fizetésképtelenség miatt és így nem tudta kifizetni alvállalkozóit. Ennek részleteiről itt olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről