Demján Sándor tiltakozik az euró bevezetése ellen

Vágólapra másolva!
A Népszavának adott interjújában Demján Sándor vállalkozó elmondta, hogy tetszik neki a Széll Kálmán-terv. Kifejtette azt is, hogy tiltakozik az euró bevezetése ellen.
Vágólapra másolva!

Demján Sándor vállalkozó, a Trigránit Zrt. tulajdonosa a Népszavának adott interjújában kifejtette, hogy nagyon tetszik neki a Széll Kálmán-terv, de azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy a magyar gazdaság rendbetétele a jelenlegi hatalmas adósságok miatt akár 15-20 évet is igénybe vehet. "Az állam hatalmas tartozásait az MSZP hozta össze. Az a párt, amelyet én nem tartok baloldalinak" - mondta. Hozzátette, hogy a Bajnai-kormánynak kellett volna végrehajtania a jövőre meghirdetett Széll Kálmán-tervet, erre volt is elég ideje. Szerinte a gazdaság számára a legfontosabb az adók mérséklése. Azt tanácsolta a Fidesznek, hogy ne vezesse be az eurót. "Tiltakozom az euró ellen. Jobb a forint árfolyamát eszközként használni a versenyképesség érdekében" - mondta.

A munkahelyteremtés érdekében szerinte állami vállalatokat kell alapítani. Természetesen a magánszférának is munkahelyeket kell teremtenie. Olyan integráló szervezeteket kell létrehozni, amelyek összefognák a magyar mezőgazdaság és az élelmiszeripar termelőtevékenységét - mondta. "Én a szövetkezeti mozgalom híve vagyok. Abban nőttem fel, annak köszönhetem a legtöbbet" - hangsúlyozta Demján Sándor.

A vállalkozó azt is elmondta, hogy beszállna a Népszavába, ha az országban létrejönne egy szociáldemokrata párt, amely elsősorban a kisvállalkozók érdekeit képviselné. A lapnak a Trigránit Zrt. tulajdonosa azt is elmondta, hogy korábban volt már egy sikertelen kísérlete a napilap megvételére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről