Betét- és megtakarításkereső alkalmazást indított a PSZÁF

Vágólapra másolva!
Elindította honlapján második fogyasztóvédelmi alkalmazását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A PSZÁF kedden indult betét- és megtakarításkereső programjával 167 hitelintézet csaknem 2000 konstrukciója válik összehasonlíthatóvá.
Vágólapra másolva!

A PSZÁF a lakossági ügyfelek tájékozódását segítő betét- és megtakarításkereső programot indított el a honlapján, kedden. A PSZÁF tájékoztatása szerint a fogyasztóvédelmi eszköz célja az átláthatóság növelése, a fogyasztói tudatosság elősegítése és a pénzügyi szolgáltatók közötti verseny élénkítése.

Az itt elérhető program révén 167 hitelintézet közel 2000 betétjellegű megtakarítási konstrukcióját hasonlítja össze. A program a pénzügyi szolgáltatók kötelező adatszolgáltatásán alapul, azaz a piacon aktuálisan kínált termékek legfontosabb jellemzői alapján tud keresni a felhasználó - közölte a PSZÁF.

Nem szerepelnek a programban a speciális célhoz kötött megtakarítási konstrukciók (például a lakás-takarékpénztári megtakarítások, nyereménybetétkönyvek, gyámhatósági takarékbetét), valamint az egyedileg kialakított jellemzőik miatt a befektetési jellegű függő kamatozású betétek, illetve a privát- és prémiumbanki termékek.

A felügyelet 2010 áprilisában már elindította hitel- és lízingválasztó programját, miközben készül a harmadik fogyasztóvédelmi internetes kereső eszköz. A lakossági számlaválasztó program várhatóan 2012 elején indul majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről