A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Az erős frank 330 milliárddal megdobta a devizahiteleket

Vágólapra másolva!
Július végén a háztartások hiteállománya meghaladta a 8600 milliárd forintot, a vállalatok pedig 7400 forinttal tartoztak a bankoknak.
Vágólapra másolva!

Júliusban a háztartások az előző hónaphoz hasonlóan forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek, azaz nettó törlesztők voltak - derül ki a Magyar Nemzeti Bank szerdán publikált jelentéséből.

A háztartások hitelállománya az átértékelődés hatásától eltekintve csökkent, az árfolyam-változásokat figyelembe véve azonban jelentősen, több mint 330 milliárd forinttal 8636 milliárd forintra emelkedett. A jelentős növekedés a forint frankal szembeni gyengülésével magyarázható, az MNB középárfolyama szerint a frank árfolyama július elején még 215, a hónap végén már 236 forint volt. A devizahitelek állománya emiatt 5729 milliárd forintra emelkedett, ami 330 milliárdos növekedésnek felel meg.

A jegybanki jelentés szerint júliusban a háztartások forintbetét-állománya nőtt a devizabetétek állománya azonban csökkent, összességében a teljes lakossági betétállomány 50 milliárd forinttal emelkedett. (Ha a svájci frank a következő időszakban gyengülni fog, akkor az állomány összértéke csökkenni, ha erősödik, akkor emelkedni fog.)

Az MNB adatai szerint a nem pénzügyi vállalatok hitelállománya - az átértékelődést leszámítva - 15,7 milliárd forinttal nőtt, a cégek betétállománya pedig 37,7 milliárd forinttal csökkent, előbbi július végén közel 7400, utóbbi pedig 3940 milliárd forintra rúgott. Az árfolyamváltozások eredményeként a cégek adósságállománya több mint 110 milliárddal gyarapodott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!