A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Világgazdaság: Jön a bajba jutott adósoknak szánt támogatott hitel

Vágólapra másolva!
Az új rendelettervezet szerint új lakásoknál 10 millió, használt ingatlanoknál 6 millió forint lesz a maximálisan igénybe vehető hitelösszeg és az adósok az állampapírhozamhoz kötődő kamattámogatást kapnak.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság értesülése szerint elkészült, és egyeztetés alatt áll az állami támogatás mellett nyújtott lakáshitelekről szóló rendelet. Ha az egyeztetések nem húzódnak el, akkor a szabályozás az idén hatályba léphet - írja a Világgazdaság pénteki száma.

A lap úgy tudja, hogy új lakásoknál 10 millió, használt ingatlanoknál 6 millió forint lesz a maximálisan igénybe vehető hitelösszeg. A hitelhez jutó adósok az állampapírhozamhoz kötődő kamattámogatást kapnak, a konstrukciót csak azok vehetik igénybe, akiknek nincs élő állami támogatású hitele. Az újság szerint támogatást kapnak a problémás hitellel terhelt ingatlant átvevők és a rossz pénzügyi helyzetük miatt kisebb lakásba költözők.

A cikk szerint az új támogatott konstrukció haladást jelent, a most érvényben lévő, 2009-ben életbe lépett rendeletben szabályozott konstrukcióhoz képest, mert tágabb kereteket biztosít. A most elkészült rendelettervezet nagyrészben a kormány mellett működő Otthonteremtési Tanácsadó Testület által összeállított vitairatban foglaltakon alapszik, abban ugyanis hasonló összeghatárokat fogalmaztak meg az új és használt lakásokra, és szintén szerepelt benne a problémás hiteladósok ingatlanát megvásárló igénylők támogatásának javaslata is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!