A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már csak Ázsiában gyártanak telefont, ezért épít le a Nokia

Vágólapra másolva!
Még az első félévben átköltöztetik az okostelefonok gyártását Ázsiában a Nokia Markets ügyvezető alelnöke szerint. A cég vezetője telekonferenciát tartott magyar újságíróknak, miután bejelentették, hogy idén 2300 dolgozót elküldenek a gyárból.
Vágólapra másolva!

Nem az itteninél alacsonyabb ázsiai munkaerőköltségek miatt viszi el a Nokia komáromi gyárából a mobiltelefon-összeszerelést - mondta szerdai, magyar újságírók számára szervezett telekonferenciáján Niklas Savander, a Nokia Markets ügyvezető alelnöke. A munkaerőhöz kapcsolódó tényezők ma már nem játszanak olyan fontos szerepet a költséghatékonyságban - tette hozzá.

A finn cég szerda reggel jelentette be, hogy ázsiai gyáraiba helyezi át okostelefonjai gyártását, ezért nemzetközi leépítést hajt végre. Ennek keretében a komáromi Nokia-üzemben az év folyamán összesen 2300 dolgozó veszíti el a munkáját.

"A lépésünk nem költségvezérelt, az iparág változására reagálunk vele" - jelentette ki Niklas Savander. Szerinte a mobiltelefon-gyártás ma már szinte teljes egészében Ázsiába települt, ezért a Nokia sem teheti meg, hogy ellenáll ennek a folyamatnak, és ezen az sem változtatna, ha az eddiginél nagyobb kormányzati támogatást kapna az európai országokban.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a szerdán bejelentett döntés által érintett két másik (egy mexikói és egy finnországi) gyárral együtt Komáromban is megmarad a gyár, csak az összeszerelés helyett a mobiltelefonok testreszabásával fog foglalkozni.

"Európának továbbra is központi szerepe lesz a működésünkben, konkrétan a komáromi egység továbbra is fontos munkát végez majd az ügyfelek kiszolgálásában" - magyarázta a cégvezető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!