A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egymillió dolláros külföldi megrendelés egy magyar hadiipari cégnek

Vágólapra másolva!
Egy Öböl menti országból kapott egymillió dolláros megrendelést a Respirátor Zrt. - írja a szerdai Magyar Nemzet. A magyar hadiipari cég speciális szűrőberendezéseket szállíthat a meg nem nevezett arab állam hadseregének.
Vágólapra másolva!

Zsitnyányi Attila, a cég vezérigazgatója, aki egyben a Magyar Védelmiipari Szövetség elnöke, a lapnak elmondta, hogy a megrendelés elnyerése többéves előkészítő munka eredménye. Szerinte azért különösen nagy siker az üzlet, mert az egyéni védőeszközöket gyártó országok erősen lobbiznak az exportért, hogy ezáltal a gyártókapacitások békeidőben való fenntartásának költségei csökkenjenek.

A vezérigazgató hozzátette, az Öböl menti kapcsolatokat újra kell építeni, annak ellenére, hogy a nyolcvanas években a Gamma Vállalat már szállított eszközöket a térség hadseregeinek.

A Respirátor Zrt. jogelődjét 1928-ban egy német gyártócég és a Magyar Honvédkincstár alapította azzal a céllal, hogy a honvédség vegyvédelmi eszközigényét hazai gyártásból lehessen kielégíteni. A cég száz százalékban magyar tulajdonú, és az utóbbi időben vegyvédelmi eszközöket már szállított külföldre - írja a Magyar Nemzet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!