Csődvédelmet kért az Albacomp

Vágólapra másolva!
Egy adóhatósági végrehajtás után egy hónappal csődvédelmet kért az Albacomp IT Zrt. A cég az Albacomp Fehérvár kosárlabdacsapat névadó szponzora.
Vágólapra másolva!

Csődeljárási kérelmet nyújtott be a bírósághoz a székesfehérvári Albacomp - írta a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. Az Albacomp IT Zrt. ellen több végrehajtás indult az elmúlt évben, köztük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is megjelent a pénzéért.

A Gazdaság.hu szerint a NAV Kiemelt Adózók Adóigazgatóság hátralékkezelési osztályának végrehajtása után egy hónappal kért csődvédelmet az Albacomp, amelyet a bíróság döntéséig fizetési moratórium illet meg.

Az Albacomp IT Zrt. 2010 decemberében jött létre azzal, hogy az Albacomp Számítástechnikai Zrt. magába olvasztotta a Számítástechnikai és Ügyvitelszervező Zrt.-t (SZÜV). A két cég egy Minárovits János nevű üzletember érdekeltségébe tartozott, és az összeolvadásig is az Albacomp birtokolta a SZÜV közel 100 százalékát.

A Gazdaság.hu úgy fogalmaz, hogy Albacomp IT "vélhetően" az Albacomp Fehérvár kosárlabdacsapat névadó szponzora. Azért csak vélhetően, mert a sportklub az Albacomp IT Számítástechnikai Zrt.-t nevezi meg főszponzorának, de ilyen nevű vállalkozás nincsen a cégközlöny szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!