Vágólapra másolva!
A cseh PKS kezébe kerültek a német Schlecker csehországi üzletei. A PKS kezében van így a cseh drogériapiac mintegy 20 százaléka.
Vágólapra másolva!

Cseh tulajdonba került a csődeljárás alatt álló Schlecker német drogérialánc csehországi része. Prágában csütörtökön közölték, hogy a Schlecker csehországi részét megvette a cseh p.k.Solvent (PKS) társaság. A PKS kezében van a mintegy 700 üzletből álló TETA, amely jelenleg a legnagyobb cseh drogérialánc. A Schlecker átvételével a PKS ellenőrzi majd a cseh drogériapiac mintegy 20 százalékát.

A Schleckernek 145 üzlete és 459 alkalmazottja van Csehországban. A PKS azzal, hogy átveszi a Schlecker drogérialáncot, megerősíti pozícióit a nagyvárosokban és a bevásárlóközpontokban. A PKS az elmúlt húsz évben a csehországi drogériapiac vezető cége lett, évi 3,2 milliárd koronás nettó forgalommal, és Csehországban 1200 alkalmazottja van. A cég 2009-ben a szlovákiai piacra is belépett, jelenleg több mint 200 TETA-SK üzlete van az országban.

A Schlecker drogérialánc 2006-ban belépett a magyar piacra is, 2011 elején azonban kivonult. Akkor országszerte 22 üzlete volt, ebből 12 Budapesten, míg a magyarországi piacvezetőknek, az ugyancsak német dm-nek és Rossmann-nak már több száz. A Schlecker ellen januárban indult csődeljárás Németországban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről