A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Napi: Rendkívüli nyugdíjemelésre készül a kormány

Vágólapra másolva!
A Napi Gazdaság szerint az infláció miatt év közben 1-1,3 százalékponttal emelkedhetnek a nyudgíjak. Ha a kormány dönt erről, a pénz novemberben juthat el az érintettekhez.
Vágólapra másolva!

A tervezettnél magasab infláció miatt rendkívüli, azaz évközi kiegészítő nyugdíjemelést fontolgat a kormány - tudta meg a Napi Gazdaság.

Az erről szóló előterjesztést szeptemberben tárgyalhatja a kabinet, így a többletet novemberben megkaphatják a nyugdíjasok. Az idei költségvetés 4,2 százalékos inflációt feltételezett, miközben a kormány prognózisa szerint is 5,2 százalék lehet, ezért a lap szerint 1-1,3 százalékpontos emelés jöhet szóba.

A jelenleg érvényes szabályok szerint januári nyugdíjemelés nem lehet nagyobb, mint az arra az évre a kormány által a költségvetési törvényben tervezett infláció. A tizedes mértékeknek nagy jelentősége van, ugyanis, ha a kiegészítő nyugdíjemelés mértéke meghaladja az egy százalékpontot, akkor az beépül a nyugdíjakba, így a következő évben már a kiegészítő emeléssel megemelt összegre érkezik az újabb emelés. Ha viszont a kiegészítő nyugdíjemelés mértéke egy százalék vagy annál kisebb, akkor a januárig visszamenőlegesen járó különbözetet kifizetik, ám az nem számít bele a nyugdíjba. Jövőre a kormány 4,2 százalékos inflációt tervez, így a januári emelés ekkora lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!