Kínlódik a Gyulai Húskombinát

Vágólapra másolva!
A cégnek 1,5 milliárd forint többletforrásra lenne szüksége a piaci megrendelések folyamatos teljesítéséhez, de a bankokkal folytatott tárgyalások holtponton vannak, de az uniós szabályok nem teszik lehetővé a közvetlen állami pénzügyi beavatkozást.
Vágólapra másolva!

Vészforgatókönyv készül a Gyulai Húskombinátra, a tulajdonos HAGE-NAGISZ Nádudvari Mezőgazdasági Vállalkozói Csoport jelenleg az érdekeltségéhez tartozó cégektől átcsoportosítható pénzforrásokat keresi a gyulai húsüzem folyamatos termeléséhez - mondta el az MTI-nek Ruck János, a Gyulai Húskombinát vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint elmaradt a Gyulai Húskombinát csütörtökre tervezett igazgatósági ülése.

A vezérigazgató szerint a tulajdonosi kör magára maradt, mivel az uniós szabályok nem teszik lehetővé a közvetlen állami pénzügyi beavatkozást és ezen az sem segít, hogy a hungarikumot gyártó húsipari vállalatot a kormány a kiemelten védett élelmiszeripari cégek körébe sorolta. Hozzátette, hogy a kereskedelmi bankokkal folytatott tárgyalások holtponton vannak.

Likvid források hiánya miatt a termelés csökkentésére kényszerült a vállalat, a megrendeléseket 2-3 hét csúszással tudja teljesíteni, veszélybe kerültek a gyulai cég hazai és exportpiacai - emelte ki Ruck János. Megjegyezte: a foglalkoztatott négyszáz dolgozóból jelenleg mintegy nyolcvanan tartózkodnak otthon, nekik állásidőt fizet a társaság.

A társaságnak 1,5 milliárd forint többletforrásra lenne szüksége a piaci megrendelések folyamatos teljesítéséhez, a határidőre történő gyártáshoz hetente mintegy 200-300 millió forint többletpénz szükséges - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről