A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Állami mentőövért folyamodhatnak az európai autógyártók

Vágólapra másolva!
Állami szubvenció nélkül több európai autógyártó is csődbe mehet - mondta Hans Dieter Poetsch, a Volkswagen-csoport pénzügyi vezetője a Párizsi Motor Show-n.  A szakember szerint vészjósló lehet a kontinens gépjárműpiacának évek óta tartó zsugorodása és ez számos versenytársat kényszeríthet térdre.
Vágólapra másolva!

Déli veszedelem

Poetsch meglátása szerint a leginkább a dél-európai régió lehet hosszútávon a fő elszenvedője az ingatag légkörnek, ugyanis a kisebb autók iránti kereslet eshet vissza a leginkább, a legnagyobb európai autógyártó pénzügyi referense szerint.

A párizsi eseményen Christian Klingler, a Volkswagen értékesítési igazgatója is felszólalt, szerinte 2013 lesz a leginkább kihívó év az iparági szereplők számára. A kontinens gépjárműpiaca immáron az ötödik éve zsugorodik, ezzel túlkínálatot generálva a piacon. Ez a Volkswagen profitabilitására is kihathat, Poetsch szerint szép teljesítménnyel érne fel ha idén év végén sikerülne a 2011-es profitot hozni. A növekedésre vajmi kevés az esély.

Volkswagen (Xetra)

Visszaeső termelés

Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója megszorító intézkedésekről számolt be a motor show-n. A Fiat idén masszív veszteséggel számol, tavaly év végén pedig egyik termelőüzemét is bezárni kényszerült. Jól jöhet azonban az olaszországi autógyártónak, hogy a Volkswagen továbbra is vonzónak találja az Alfa Romeot, piaci pletykák szerint idővel felvásárlási szándékot is bejelenthet a német szektortárs.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!