Saját részvényt vehet a Nike és a CVS

Vágólapra másolva!
A CVS után a Nike is bejelentette, hogy sajátrészvény vásárlásra költené készpénzállományának egy részét. A világ legnagyobb sportszergyártó cége holnap tartja éves részvényesi közgyűlését, ahol részletesen ismertethetik a 2013 második negyedévére tervezett tranzakciót.
Vágólapra másolva!

Prudenciális pénzfelhasználás

A józan készpénz-gazdálkodás mellett az is célja a vezetőségnek, hogy a nyilvánosság felé demonstrálja a Nike hosszú távú profitábilis stratégiájába vetett hitét - mondta Mark Parker, az oregoni székhelyű vállalat vezérigazgatója. A rendelkezésre álló készpénzből megközelítőleg 8 milliárd dollárért venne saját részvényeket a Nike.

A menedzsment eltökélt a cash flow javításában, emiatt két kevésbé nyereséges üzletágát is eladta nemrég. A 2009 májusa után újra eső profitmargin némileg elbizonytalanította a vezetőséget, így a Cole Haan-t és az Umbro-t is értékesítette a társaság.

Az amerikai gyógyszertárakat üzemeltető társaság, a CVS is sajátrészvény vásárláson munkálkodik. A vállalat tegnapi bejelentése értelmében mintegy 6 milliárd dollárért venne saját papírokat a cég.

Újabb árfolyamrali jöhet

A bejelentés mindkét társaság esetében tovább fűtheti az árfolyamot. A Nike papírjai az elmúlt három évben kis híján 90 százalékot gyarapodtak, és a gyógyszeripari cég kurzusa is több mint 40 százalékot száguldtak a mögöttünk lévő egy évben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!