A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csökkenő árbevételről és EBITDA-szintű nyereségről számolt be szeptemberben az E-Star augusztushoz képest a legfrissebb helyzetjelentésében. Kedvezőtlen hír a befektetők számára, hogy a helyzetjelentésből nem derül ki, hogy miből fizetné ki kötvényeseit az október 24-én esedékes törlesztéskor.
Vágólapra másolva!

193 ezer euróra csökkent az E-Star EBITDA-szintű jövedelmezősége szeptemberben az előző havi 222 ezer eurót követően, ezalatt az árbevétel 4067 ezer euróra csökkent 4286 euróról.

A magyarországi időjárás szeptemberben hasonlóan meleg volt, mint augusztusban. Ennek ellenére az árbevétel kisebb növekedése mellett az EBITDA mintegy 8 százalékot zsugorodott havi alapon. Az operációk közül egyedül a hazai egység tudott pozitív eredményt felmutatni a fűtési szezonon kívül. Ugyanakkor a kintlévőségek összege tovább növekedett a hónap során a problémás fizetési morállal rendelkező önkormányzati ügyfelei miatt.

Szeptemberben az átlagos középhőmérséklet némileg magasabb volt a sokéves átlag alapján várható hőmérséklethez képest Lengyelországban, ami a nyereségességre is rányomta a bélyegét. Az árbevétel csökkenése mellett az EBITDA-szintű 81 ezer eurós veszteség is nagyobb lett, mint az augusztusi 25 ezer eurós veszteség.

Romániában a terveknek megfelelően halad a zilahi és a marosvásárhelyi projektek leépítése, ami hozzájárult az EBITDA-szintű veszteségek csökkenéséhez. A szeptemberi meleg időszakban a gyergyószentmiklósi projekt kisebb veszteséget termelt EBITDA szinten.

Forrás: [origo]

A társaság számára problémát jelent, hogy szállítóinak jelentős része még az október 24-i kötvénytörlesztés előtt hozzá szeretne jutni követeléseihez. Továbbá az E-Star készpénzállománya egy hónap leforgása alatt 2,5 millió euróra esett vissza 6,3 millió euróról. A bajt tetézi, hogy a rendelkezésre álló pénzeszközök a lengyel operációhoz köthetőek, ezért azokat nem tudja majd felhasználni a kötvények visszafizetéséhez.

Az E-Star árfolyama a nyitást követő percekben 3,6 százalékot esett a 430 forintos szintig.

E-Star

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!