A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leállítja termelését a Volvo

Vágólapra másolva!
Októberben egy hétre leállítja termelését a legnagyobb európai gyárában a Volvo a gyenge kereslet miatt. Október 29. és november 2. között nem gyártja majd a gépjárműveit a svédországi torslandai üzemében a Volvo.
Vágólapra másolva!

A lassuló értékesítés miatt úgy döntött a svéd autógyártó, a Volvo, hogy leállítja a torslandai gyárában október 29. és november 2. között a termelést.

A kínai Zhejiang Geely Holding Group tulajdonában lévő autógyártó október 1-jétől már vezetett be intézkedéseket a túltermelés ellen. Úgy döntöttek, hogy az óránkénti 57 autó gyártását 50-re csökkentik. A Reuters értesülései alapján ugyanakkor nem tervezi a társaság, hogy a munkaerőt bocsátana el.

Az európai és ázsiai piacokon jelentősen csökkent idén az érdeklődés az autók iránt. Múlt héten a Fiat jelezte, hogy 8,5 százalékkal estek éves alapon augusztusban az eladásai. Október elején pedig arról számoltunk be, hogy Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban is gyengén alakulnak az autóeladások. Ennek tükrében nem meglepő, hogy csökkenti a Volvo a termelését, és emiatt kényszerszünetet tart az egyik gyárában. Európa számít a Volvo fő piacának, így a recessziós félelmek és a csökkenő értékesítés rányomhatja a bélyegét a Volvo teljesítményére is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!