A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
"BBB+" kategóriából "BBB-"-ra csökkentette a spanyol adósság hosszú távú besorolását a Standard and Poor's minősítő tegnap este, ráadásul a negatív kilátásokat rendelt a cég az értékeléshez. Spanyolország már csak egy fokozatra van a bóvli kategóriától.
Vágólapra másolva!

Tegnap este az amerikai piacok zárása után nagyjából egy órával a Standard and Poor's bejelentette, hogy csökkent a spanyolok hosszú távú besorolásán, így "BBB+"-ról "BBB-"-ra változott az ország minősítése, ami mellé negatív kilátásokat rendelt a társaság. Elsősorban az egyre mélyülő recesszióval és a kormányzat szűkülő mozgásterével magyarázzák a lépést.

Amennyiben a spanyol GDP-arányos nettó államadósság eléri a 100 százalékot, akkor további leminősítés következhet be, de 2013-ban csak arra számít a minősítő, hogy 83 százalékot fogja elérni ez a mutató - áll a közleményben.

A hosszú távú kilátásokat illetően további kockázatot jelenthet a spanyol gazdasági növekedés, illetve a költségvetési célok elérése is. A múlt héten bemutatott 2013-as költségvetési célokkal kapcsolatban nem túl optimista a minősítő, a növekedési számokat illetően pedig túlzottan optimistának tartják a hivatalos számokat.

A magas és növekvő munkanélküliségi ráta, valamint a kiadáscsökkentések további tüntetéseket szülhetnek, ami miatt elmélyülhet az ellentét a kormány és régiók között, ezáltal a költségcsökkentő intézkedések bevezetése, végrahajtása nehezebb lehet.
spanyol tízéves hozam

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!