A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Három CBA-cég is a Coophoz igazolt

Vágólapra másolva!
A három regionális cég valószínűleg azért távozott a CBA kötelékéből, mert nem támogatta a - szállítók érdekében bevezetett - anyagi letétrendszer létrehozását - írja a Népszabadság. A lap szerint a mostani fordulat is arra utal, hogy gyengülőben a CBA és a Coop között a korábban a sajtóban is beharangozott együttműködés.
Vágólapra másolva!

A CBA 12 regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválik a CBA-ból, és átigazol a Coophoz - írja üzleti forrásokra hivatkozva a Népszabadság szerdai száma. A napilap értesülését a Coop egyelőre nem kommentálta, és a kiválni szándékozó regionális cégek sem nyilatkoztak.

Ugyanakkor Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója a Népszabadságnak elmondta, hogy a három regionális cég azért távozott a CBA kötelékéből, mert a CBA vezetősége nemrégiben anyagi biztosítékrendszert, pénzügyi letétet vezetett be - mint fogalmazott - a szállítói érdekében, ám a három vállalkozás ezt nem támogatta.

A Népszabadság szerint a mostani fordulat is arra utal, hogy gyengülőben a CBA és a Coop között a korábban a sajtóban is beharangozott együttműködés. Piaci vélekedések szerint a három területi társaságon keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom elérheti a tavaly 565 milliárd forintos árbevételt produkáló CBA belföldi forgalmának ötödét - írja a lap. Cégbírósági adatok szerint a három cég összesített forgalma 48 milliárd forint volt tavaly, de ez a bevétel csak a nagykereskedelmi tevékenységükből származik, a rajtuk keresztül ellátott kisboltok kiskereskedelmi forgalma összesen 70-100 milliárd forint körül lehet. Ennyivel lehet most több a Coop és kevesebb a CBA forgalma.

A lap emlékeztet rá, hogy a két cégcsoport együtt indult volna a Match és Profi üzletlánc megszerzéséért, ebből azonban, úgy tűnik, nem lesz semmi. Az eladó Louis Delhaize-csoport ugyanis külön-külön, üzletenként próbálja értékesíteni az egyes Match és Profi üzeteket, és nem csak a Coopnak vagy a CBA-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!