A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Rekordvisszaesés az európai autópiacon

Vágólapra másolva!
Bár egy éve folyamatosan esik Európában az autóértékesítések száma, a szeptemberi adat az eddigi 11 hónapot is alulteljesítette. Leginkább a gazdasági problémákkal küzdő dél-európai országokban és Franciaországban volt jelentős visszaesés, míg az Egyesült Királyságban növekedett az eladások száma. A legtöbb gyártó visszaesésével szemben a BMW, a Hyundai és a Kia növelte értékesítését. 
Vágólapra másolva!

Tizenkét egymást követő hónap óta folyamatosan zuhannak az autóértékesítések Európában. Szeptemberben 10,8 százalékkal, az idei évben a legnagyobb ütemben esett az értékesítés. Egyedül Nagy Britanniában volt növekedés, viszont Németországban (-10,9%), Franciaországban (-17,9%), Olaszországban (-25,7%) és Spanyolországban (-36,8%) bőven kétszámjegyű volt a visszaesés.

Az idei év első kilenc hónapjában összességében 7,6 százalékkal esett vissza az Európai eladások száma. Az Egyesült Királyságban növekedés, Németországban enyhe csökkenés, viszont Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban jelentős visszaesés figyelhető meg.

Szakértők szerint az ehavi visszaesés egyrészt betudható annak, hogy idén kettővel kevesebb munkanap volt szeptemberben, mint tavaly, illetve a spanyol áfa-emelés is hozzájárult a negatív adathoz.

A piacvezetőVolkswagen 13,8 százalékos visszaesést szenvedett el. Az év első nyolc hónapja után a márka növelni tudta piaci részesedését a többi tömegautó-gyártó versenytárs kárára. A Volkswagen közvetlen követői, a Ford és az Opel szintén jelentősen csökkenő kereslettel szembesültek.

A Renualt kiemelkedően negatív hónapot zárt és a 33 százalékos értékesítés visszaesés hatására kénytelen volt átengedni vezető szerepét a Peugeot-nak Franciaországban. Ezzel a Peugeot a negyedik helyet szerezte meg az európai autópiacon.

A sorban az ötödik, a prémium márkás BMW növelte eladásait, míg a Hyundai és a Kia szintén erősebb hónapot zárt most szeptemberben mint tavaly, bár csökkenő növekedésről számoltak be az előző hónapokhoz képest.

Volkswagen

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

BMW

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Renault

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Peugeot

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!