A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Péntek este közzétett tájékoztatása szerint megegyezet az E-Star Sárospatak önkormányzatával a vevőkövetelések kifizetésének rendjéről, illetve a fűtési célú eszközök értékesítéséről. Összesen nagyjából bruttó 800 millió forintról van szó, de a befolyó pénzt az E-Star a Raiffeisen bankkal szemben fennálló hiteltartozásának csökkentésére fordítja. Eközben újabb 5 önkormányzati ügyfelével bontott szerződést a cég a fűtési szezon hétfői indulása előtt. 
Vágólapra másolva!

Az E-Star a péntek este megtartott taggyűlés során megegyezett Sárospatak önkormányzatával a felek között fennálló szerződés megszüntetéséről. Az E-Star elengedte a Patakhő Kft-vel szemben fennálló követeléseinek mintegy 38 százalékát. A fennmaradó bruttó 268 millió forint összeget több részletben fizetik ki az E-Starnak 2013. december 31-ig.

A Patakhő Kft ezen kívül megvásárolja az E-Star tulajdonában lévő fűtési célú eszközöket a szerződésben rögzített, nagyjából 528 millió forintos megváltási értéken. Ennek finanszírozására hitelt vesz fel a Patakhő Kft 2012. december 15-ig. Az E-Star közölte, hogy a befolyó összeget a finanszírozó intézmény, tehát a Raiffeisen Bank Zrt-vel szemben fennálló tartozásának csökkentésére fordítja.

Az önkormányzat fizetése ellenére az október 24-én esedékes kötvénylejárat finanszírozása továbbra is kérdéses. Úgy véljük, hogy az önkormányzati kintlévőségek rendezése lehetne a kötvényesek kifizetésének legvalószínűbb forrása, de a jelen példa azt bizonyítja, hogy az egyéb tartozások rendezésének fontossága miatt már ez a lehetőség is kérdőjelessé vált.

A cég továbbá vasárnap este tette közzé, hogy még a hétfői fűtési szezonkezdet előtt felbontja 5 további önkormányzati ügyfelével kötött szerződését, mivel azok nem tettek eleget szerződésben vállalt fizetési kötelezettségeiknek. A hír előrevetíti a cég jövőbeli működésével kapcsolatos problémákat. Az utóbbi hónapok történései alapján kiderült, hogy az E-Starnak egyre kevesebb működő projektje marad Magyarországon. Emiatt egy esetleges októberi kötvénykifizetés után hamarosan a 2014-es és 2015-ös kifizetések forrására terelődhet a figyelem. Addig még sok víz lefolyik a Dunán, de az már előre látszik, hogy a cég készpénztermelő képessége megsínyli az utóbbi időszak viszontagságait.

E-Star

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!