Megállt a forintgyengülés

Vágólapra másolva!
Reggelre megállt a nemzetközi hírek miatt bekövetkezett forintgyengülés, az euró 284 forint felett maradt.
Vágólapra másolva!

Pénteken fél 9-kor 284,40 forintba került az euró a devizapiacon, ekkor a frankért 235,90, a dollárért 222,80 forintot kellett adni.

A reggeli árfolyamok nagyjából megegyeznek a csütörtöki délutáni jegyzésekkel, ám ez a csütörtök reggeli szintekhez képest gyengébb forintot jelent. Csütörtökön ugyanis az euró árfolyama 2 forinttal 284-285 forintra emelkedett, ami egyhetes mélypontot jelentett. A feltörekvő piaci eszközök eladói nyomás alá kerültek a nap folyamán, mert a külső környezet nem javult érdemben az után, hogy az amerikai Dow Jones index szerdán legnagyobb idei esését szenvedte el.

Az Európai Központi Bank (EKB) a várakozásokkal összhangban 0,75 százalékon tartotta az irányadó kamatszintet, ami nem befolyásolta érdemben a hangulatot. A kamatdöntést követően Mario Draghi, az EKB elnöke a gazdasági növekedéssel kapcsolatos aggodalmakról beszélt, ami szintén nem segített abban, hogy a piacok lendületet vegyenek. A befektetőket az sem nyugtatta meg, hogy Varga Mihály, az IMF-tárgyaslásokért felelős tárca nélküli miniszter egy konferencián hangsúlyozta, bízik abban, hogy lesz megállapodás a nemzetközi szervezetekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!