A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Két hónapos mélypont közelében a forint

Vágólapra másolva!
A forint minden főbb devizával szemben gyengült a délelőtti kereskedés alatt, az euróval szemben 285 forint fölé emelkedett. A hazai vonatkozású hírek közül kiemelendő, hogy újabb kamatvágás jöhet, miközben rekord magas infláció sújtja Magyarországot. A devizapiacon japán jen erősödés látható, és jól tartja magát a dollár is, ami szintén erősödik a vezető devizákkal szemben. Az euró azonban a bizonytalan görög helyzetnek köszönhetően gyengélkedik.
Vágólapra másolva!

A hazai devizánk minden főbb devizával szemben gyengült, a legtöbbet a japán jennel szemben (0,87 százalékot). Az euró/forint árfolyama 285 forint fölé emelkedett, nagyjából ahol két hete is járt, ami a két hónapos mélypont (286 forint) közelében van. Az euróval szembeni árfolyamot olyan hírek mozgatták, mint a monetáris tanács két tagjának ma reggeli nyilatkozata, amiben újabb kamatvágást szorgalmaznak. Ezen kívül a ma publikált előző havi évesített inflációs adatunk Európában rekordmagas szintre, 6 százalékra ugrott (szeptemberben 5,9 százalék volt). Mindkét hír elősegíthette a forint gyengülését.

Euró/forint napon belüli árfolyamgrafikonja


A világ vezető devizái közül a japán jen úgy tűnik nem érezte meg a tegnapi kedvezőtlen makrogazdasági híreket, miszerint Japánt elhúzódó recesszió sújtja. A jen minden főbb devizával szemben erősödött. A dollár is erősödést mutat a reggeli kereskedésben, egyedül a jennel szemben nem növekedett értéke. A görögök körüli bizonytalanság éreztette hatását az euró árfolyamában is, legtöbbet a jennel szemben vesztett értékéből. A dollár/euró kurzusa lesüllyedt az 1,27-es szint alá, ami 2 hónapos mélypontot jelent. Az eurózóna körüli bizonytalanság rossz hatással van a magyar gazdasági kilátásokra is, ezért a negatív hangulat is rontotta a hazai fizetőeszköz nemzetközi devizákhoz viszonyított értékét.

Euró/forint négy hónapos árfolyamgrafikonja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!