A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kéthavi mélyponton az euró

Vágólapra másolva!
Jelentősen gyengült az euró az elmúlt napokban a dollárral szemben az európai piacokon uralkodó nyugtalanság miatt. A befektetők a régió vezető gazdaságainak lassulása, valamint a folyamatosan előtérbe kerülő görög- és spanyol problémák miatt aggódhatnak. Az euróval együtt a forint is gyengül a főbb devizákkal szemben, bár a mai diszkontkincstárjegy aukció kissé kedvezően hatott a magyar fizetőeszközre. Az Európában uralkodó rossz hangulat a kötvénypiacokra is kihat, a kétéves német állampapírok hozama újra a negatív tartományban mozog.
Vágólapra másolva!

Negatív hangulat miatt gyengül az euró

A nemzetközi devizapiacon közel kéthavi mélypontjára csúszott vissza az euró a dollárral szemben, amiben az európai piacokon uralkodó nyugtalanság játszhat szerepet. A befektetők aggodalmát ugyanis növelik az újra előkerülő görög problémák, mivel Antonis Samaras kormányának nem biztos, hogy sikerül holnap elfogadtatnia a jövő évi költségvetést a görög parlamenttel. Ennek keretében 13,5 milliárd eurós megszorító csomagot kéne megszavazniuk a képviselőknek, amelynek elfogadása kulcsfontosságú lenne Görögországnak. E nélkül ugyanis nem kapnák meg az újabb hitelrészletet, és rövid időn belül csődöt jelenthetne az állam.

Az euró mélyrepülését, nem csak a görögök eurózónából való lehetséges kilépése okozza. A mai makro adatok azt mutatják, hogy Európa vezető gazdaságai elhúzódó recesszióra számíthatnak. A német szolgáltatói beszerzési menedzser index és az ipari megrendelések alakulása egyaránt visszaesést jeleznek a régió legnagyobb gazdaságában, de a francia adatok is elmaradtak a várakozásoktól. Ezen túl Spanyolország is nagyobb lassulásra készülhet fel az Európai Bizottság legfrissebb elemzései szerint.

Így az európai válság körül kialakult félelmek, valamint a keddi amerikai elnökválasztás miatti bizonytalanság a befektetőket inkább kockázatkerülésre sarkallja, ami miatt a menedékdevizának tekintett dollárt kezdik el vásárolni. Az euró így ma kéthavi mélypontjára, 1,2765-ig gyengült a dollárral szemben, bár kora délután az európai részvénypiacok jobb teljesítményét látva kissé visszakanyarodott, és az 1,28-as szintekkel küzd.

EURUSD

Forrás: [origo]

Romlik a forint is

A negatív külpiaci hangulatban a forint is gyengült az elmúlt napokban az euróval szemben, ma reggel már a 283-as árfolyam felett is járt a kurzus. A ma délelőtti jobban sikerült diszkontkincstárjegy aukció kissé erősítette a magyar fizetőeszközt, amelyre úgy néz ki egyelőre nem hatott az MNB 3 külsős tagjának tegnapi nyilatkozata, mely szerint további kamatcsökkentés lehetséges.

EURHUF

Forrás: [origo]

Negatív hozamok Németországban

A befektetők kockázatkerülése a kötvénypiacokon is megmutatkozik. Tegnap a kétéves német állampapír hozama újra a negatív tartományban mozgott, ami azt jelenti, hogy a piaci szereplők elkezdték vásárolni a biztonságosnak tekintett államok kötvényeit, ami árfolyamemelkedéshez, és hozamcsökkenéshez vezetett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!