Csúsztatja a kormány a bértárgyalást

Vágólapra másolva!
Ismeretlen időpontra halasztotta a kormány a minimálbérről folytatott hétfői tárgyalást a munkaadók, illetve a munkavállalók képviselőivel. A munkaadók szerint semmi sem indokolja a béremelést.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nincs újabb kitűzött tárgyalási nap a jövő évi minimálbér emeléséről szóló egyeztetésre, miután a hétfői tárgyalás a kormány kérésére elmaradt - mondta a Napi Gazdaságnak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke.

Az előzetes egyeztetések alapján az a munkaadók véleménye, hogy a GDP-csökkenés, illetve a jelenlegi adózási és egyéb feltételek mellett semmi sem indokolja a teljesítmény nélküli béremelést - idézte a lap szerdai száma Zs. Szőke Zoltánt, az Áfeosz-Coop Szövetség elnökét.

A munkaadói érdekképviseletek azt is igyekeznek felmérni, hogy a megszorítások milyen hatással lesznek a vállalkozások működésére. Szerintük az első két megszorító csomag 50 milliárd forintot elvesz a munkahelyvédelmi akcióterv által elvileg biztosított 300 milliárdból, és az egyenleget várhatóan tovább rontják a 90 milliárdos egyenlegjavulást célzó új intézkedések.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!