A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Venni kell a Richtert az Equilor szerint

Vágólapra másolva!
Új elemzés jelent meg a Richter részvényeiről, méghozzá egy magyar brókercég, az Equilor tollából. A szakértők szerint a részvényt érdemes vásárolni, mivel modelljükben 44 900 forintos célárat határoztak meg a tegnapi 35 560 forintos záró árfolyammal szemben. Ez mintegy 26 százalékos emelkedési potenciált jelent.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a Richter részvények követését egy magyar brókercég, az Equilor. A társaság elemzői arra jutottak, hogy a magyar gyógyszergyár komoly növekedési lehetőségek előtt áll a legfőbb piacain (USA, EU, FÁK), s ezeket a kiugrási pontokat is számba véve 44 900 forintos célárfolyamot állapítottak meg a papírokra. Mivel az árfolyam tegnap 35 560 forinton zárt, a célárfolyam mintegy 26%-os emelkedési potenciált jelent, így nem meglepő, hogy az elemzők vételre ajánlják a részvényeket.

Mint ismeretes, a Richter nemrégiben szép gyorsjelentéssel rukkolt elő és egy nagyon fontos stratégiai partnerségi megállapodást is kötött a kormánnyal. Ezek hatására egyre kedvezőbb elemzői vélemények kezdtek érkezni a részvényekről, ám azok emelkedését derékba törte november közepén egy drámai hír: a Richter december 1-től kikerül az MSCI indexekből, ami azt jelenti, hogy sok befektetési alapnak mérlegelés nélkül el kell adnia a magyar gyógyszercégben birtokolt részvényeit. Ezek a kényszerű eladások a mélybe küldték az árfolyamot.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!