Egyre jobban szeretik a Facebookot - Ugrott a papír

Vágólapra másolva!
Rendesen aláfűtöttek tegnap a Facebook papírjainak az optimista elemzői véleményekre. A több mint 5 százalékos emelkedéssel a hatodik legjobb teljesítő volt a részvény a Nasdaq-on tegnap.
Vágólapra másolva!

5,2 százalékos emelkedéssel kezdte a Facebook az év első kereskedési napját, miután olyan nagy elemzőházak mint a JPMorgan és a Bank of America is pozitívan vélekedtek a papírról, sőt a JPMorgan felfele módosította ajánlását. Az optimizmus mögött az áll, hogy iparági szakértők szerint a Facebook mobilhirdetésiből származó bevétel 2013-ban meredek növekedésbe foghat.

A JPMorgan felülsúlyozás mellett 35 dollárra emelte a közösségi portál papírjaira szóló ajánlását, a "fokozatosan erősödő hirdetési trendeknek" köszönhetően. Az elemzők szerint 2014-ben a mobiltelefonra szóló hirdetésekből eredő bevételek meghaladják az asztali számítógépekről érkező reklámozási bevételeket.

Idén év végéig 6,69 milliárd dollárra nőhet a Facebook árbevétele, mintegy 7 százalékot gyarapodva a tavalyi számokhoz képest, 2014 év végére pedig a 8,2 milliárd dollárt is meghaladhatja a technológiai cég bevétele - vélik a JPMorgannél.

Facebook (Nasdaq)

Nem csupán a JPMorgannél optimisták, hiszen december 3-a óta a Facebook részvényeire szóló 19 ajánlásból, 16 vételi vagy felülteljesítési ajánlás. Sőt a nagyobb elemzőházak közül a JPMorgan mellett a Nomura, a Wells Fargo és az amerikai Credit Agricole is felfelé módosította ajánlását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!