Vágólapra másolva!
Ma befejeződnek a befektetői találkozók, a hét második felében pedig Magyarország kétmilliárd dollár értékben bocsáthat majd ki kötvényeket - írja a Reuters banki forrásokra hivatkozva. A piaci szereplők szerint a kormány hosszú futamidejű, tízéves kötvényt adhat el a befektetőknek. Orbán Viktor múlt heti szavainak fényében a kötvénykibocsátás nem számítana meglepetésnek, ráadásul a papírok hosszú futamideje és a kétmilliárd dollár körüli mennyiség is illeszkedne az eddigi várakozásokhoz.
Vágólapra másolva!

Mivel a forintadósság szerkezete egyre rövidebb átlagos lejárattal bír, a hírügynökségnek nyilatkozó források szerint nagyobb esélye van, hogy tíz év lejáratú kötvényt bocsát majd ki Magyarország. A UBP alapkezelő szerint a kötvények hozama az 5,25-5,5 százalékos szinteken kell álljon, hiszen ebben az esetben lehet majd sikeres a kibocsátás.

Orbán Viktor múlt héten, brüsszeli útja során nyilatkozott úgy,hogy már február elején forrásokat vonhatnak be a nemzetközi piacokról egy devizakötvény-kibocsátás keretében, így a Reutersnek nyilatkozók szavai egy esetlegesen a hét második felében záruló forrásbevonásról, nem érhetik meglepetésként a piaci szereplőket. A miniszterelnök napokkal ezelőtt arra is utalt, hogy az IMF-fel való tárgyalások - megegyezés hiányában - a végéhez közelednek, vagyis az idei nagyságrendileg 4,5 milliárd eurós forrásbevonási szükséglet mellett mindenképp szükség van devizakötvények kibocsátására (annak ellenére is, hogy a lakossági eurós papírokból a várt 400 millió eurónál jóval többet, már 1 milliárd eurót sikerült eladni).

A kötvények árazására vonatkozó várakozás is beleillik a piacon jelenleg megfigyelhető helyzetbe, hiszen az ÁKK által 2011-ben kibocsátott dollárkötvény jelenleg 5 százalékos hozam mellett forog.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!