Tovább faragja költségeit a Credit Suisse

Vágólapra másolva!
A várakozásokat alulmúló negyedéves gyorsjelentéssel állt elő a második legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse. Ugyanakkor a menedzsment kedvező jövőképének, valamint a költségcsökkentési program megemelésének köszönhetően emelekdést mutat a svájci bankpapír.
Vágólapra másolva!

397 millió frankos profittal zárt 2012 negyedik negyedévében a második legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse. Ezzel ugyan sikerült feledtetni az egy évvel korábbi 637 millió frankos veszteséget, de jócskán alulmúlta az elemzők által várt 647,6 milliós nyereséget. A bevételek terén sem sikerült teljesíteni a várakozást, az 5,8 milliárd frankos értékesítés elmaradt a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő 6,19 milliárd franktól.

Forrás: [origo]

Legnagyobb helyi versenytársa, a UBS kedden számolt be negyedéves számairól, melyben ugyan veszteségről számolt be, de a mínusz kisebb volt, mint amire az elemzők számítottak.

A Credit Suisse egyelőre nem teljesíti a svájci tőkemegfelelési követelményeket, ugyanis az év végén 9,4 százalékon álló mutató elmaradt a 10 százalékos előírástól. A vezérigazgató elmondása szerint azonban már idén, nagyjából az év közepére sikerülhet elérni a kívánt értéket.

A menedzsment a 2012-es év után 0,75 frankos osztalék kifizetését tervezi, ebből 0,1 frankot ténylegesen készpénzben adna át a bank a részvényeseknek, míg a fennmaradó részt 0,65 frankot saját részvényeiből egyenlítene ki a bank.

2013-mal kapcsolatban igen optimista a menedzsment. Elsősorban a befektetési banki részleg teljesítményének javulásától várnak sokat. Amíg 2012-ben a profit mintegy harmadát szállította a az egység, addig a jövőben már a nyerség felét adhatja.

Brady Dougan vezérigazgató elmondása szerint a bank 400 millió frankkal megfejeli a korábbi 4 milliárd frankos költségcsökkentési tervet, melyet 2015 év végéig szeretne elérni a cég. Ebből 2012-ig 2 milliárd frankot sikerült teljesíteni és idén már a 3,2 milliárd frankot elérheti, ami magasabb, mint az eddig tervezett.

Tegnapig 59 százalékos emelkedést produkált az elmúlt fél évben a Credit Suisse, amivel így jócskán túlteljesítette az európai bankszektort lefedő Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index 26 százalékos bővülését. A befektetők a pozitív jövőképnek köszönhetően kedvezően fogadták a gyorsjelentést, aminek eredményeképp 2 százalékos emelkedést mutat a bankpapír.

A Credit Suisse árfolyama (Zürich)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!