Vízbe fulladt egy férfi, miközben megmentette egy gyerek életét

Vágólapra másolva!
Egy 48 éves férfi megfulladt, amikor egy 10 éves gyereket próbált kimenteni a vízből Bermudán. A férfi már a harmadik turista idén, aki hasonló körülmények között halt meg ezen a strandon.
Vágólapra másolva!

Bermudai nyaralása közben megfulladt egy férfi, miközben egy 10 éves kisfiút próbált kimenteni a vízből. A tragédia október 7-én történt, amikor egy anya és annak 10 éves fia bajba került Horseshoe Bay Beachnél, a sziget délnyugati részén található, rózsaszín homokjáról híres strandon - írja az Independent. A 48 éves Jamie Lambros beugrott a vízbe, hogy megpróbáljon segíteni nekik. 

Jamie tragikus módon meghalt, miközben egy tízéves gyereket mentett meg a fulladástól. Utolsó pillanataiban Jamie olyan bátorságról és önzetlenségről tett tanúbizonyságot, amelyre azok, akik ismerték, mindig emlékezni fognak. Hősként halt meg, életét adta azért, hogy más élhessen

- írta a férfi családja. A kimentett 10 éves fiút azóta kiengedték a kórházból.

Ő már a harmadik turista, aki idén hasonló körülmények között halt meg ugyanazon a helyen. Az év elején két különálló balesetben 1-1 férfi halt meg, amikor a vízben bajban került fiatalokat próbálták megmenteni. Az említett halálesetek után a The Royal Gazette felszólította a bermudai kormányt, hogy vizsgálja felül az életmentők létszámát az érintett strandon, ahol jelenleg 12 fős vízimentő-csapat dolgozik - írja a The Royal Gazette

Horseshoe Bay beach, Bermuda. Fotó: Sébastien VUAGNAT / AFP

Egy helyi miniszter korábban elismerte, hogy a krónikus létszámhiány problémát jelent.

Korábban arról is írtunk, hogy vízbe fulladt egy férfi, miközben a kislányát próbálta megmenteni a Temes folyóból. Végül apát és gyerekét is a parton lévők húzták ki a vízből. 

Beszámoltunk róla, hogy rémálommal végződött egy német család olaszországi nyaralása. Késő délután ment úszni egy 8 éves kislány az olaszországi Bibione népszerű tengerpartján és a jelek szerint bajba került.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy csatornában találták meg egy kisfiú holttestét Angliában. Mint kiderült, a család nyitva hagyta az ajtót a nyári kánikula miatt, a gyerek pedig kiszökött, hogy kacsákat etessen, amikor a csatornába esett és belefulladt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!