A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Igen jól indult az év a legfőbb amerikai indexek számára, legutóbb több mint egy évtizede mutattak hasonló villámrajtot. Az S&P500 5 százalékos startjával a profik többsége máris bőven kétszámjegyű emelkedéssel számol, ugyanakkor nem osztja mindenki az optimista nézeteket. A pesszimistább tábort erősíti Byron Wien, aki szinte hihetetlen pontosságú előrejelzésekkel szokott előállni. Véleménye szerint az év végén nagyjából ugyanott tanyázik majd az S&P, ahol nekiindult az esztendőnek, az arany viszont kitűnő menekülési útvonalnak ígérkezik majd.
Vágólapra másolva!

Hosszú évek óta nem kezdték ilyen jól az évet az amerikai tőzsdék, mint 2013-ban. A Dow Jones Industrial Average legutóbb 1989 januárjában, míg az S&P500 1997-ben kezdett hasonlóképp, aminek következtében igen pozitívan vélekednek az idei évvel kapcsolatban a profik. Mindennek az a szóbeszéed az alapja, miszerint, ha az S&P500 legalább 5 százalékkal emelkedik januárban, akkor egész évre vetítve masszív kétszámjegyű növekedés várható.

Forrás: [origo]

A CNBC Byron Wient, a Blackstone Advisory Partners alelnökét faggatta ki, akit a piac onnan ismer, hogy előrejelzéseit és időzítéseit meglepő pontossággal szokta adni. Ő egyáltalán nem osztotta a profik véleményét, elmondása szerint az S&P ugyanott zárhat 2013-ban, mint ahol az évet indította.

A legtöbb befektető azzal számol, hogy az S&P indexbe tartozó vállalatok egy részvényre vetített összesített profitja legalább 110 dollár, vagy még ennél is nagyobb lehet, de véleményem szerint 100 dollár alá várható - mondta el Wien. És amikor majd ez bekövetkezik, akkor jön el a korrekció ideje a börzéken. Egyelőre a likviditásnak köszönhetően jól teljesítenek a részvénypiacok. A befektetőknek tulajdonképp nincs is más választásuk a jelenlegi rekord alacsony hozamkörnyezetben, mint részvényt vásárolni.

Wien aggasztónak tartja a legutóbbi amerikai GDP adatot is, hiszen elmondása szerint semmilyen nagyobb negatív esemény nem történt, hogy a gazdaságnak 0,1 százalékos visszaesést kellett volna mutatnia a negyedévben évesített alapon. A gazdaság problémái pedig majd a társaságok árbevételre is kedvezőtlenül hathatnak.

Szerinte pórul járnak majd a jelenleg optimista befektetők. Az árak ugyanis a kamatlábak csökkenésével emelkednek a részvénypiacon, a következő lépés azonban hozamok emelkedése lesz. Ez pedig ugyebár kedvezőtlenül érintheti a részvényeket. Wien 1900 dollárra várja az aranyat, véleménye szerint ez lehet a menedék majd a lejtmenetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!