A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jobban megnézték: tényleg gyenge a magyar gazdaság

Vágólapra másolva!
2,7 százalékot zsugorodott a magyar gazdaság 2012 negyedik negyedévében éves szinten a felülvizsgált számok szerint. A végleges adat úgy fest, megegyezik a korábbi becslésekkel. Komolyabb reakciót azonban nem váltott ki az adat a forint piacán, 299 körül mozog az EURHUF árfolyam.
Vágólapra másolva!

2012 negyedik negyedévében a magyar gazdaság 2,7 százalékot zsugorodott 2011 azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Az előzetesen publikált számokkal megegyezik a felülvizsgált adat. Negyedéves szintén pedig 0,9 százalékos volt a visszaesés mértéke Magyarországon.

Az iparban a negyedik negyedév során 3,8 százalékos volt éves szinten a visszaesés mértéke, de az építőipar sem büszkélkedhet túl jó teljesítménnyel a 6,1 százalékos visszazuhanással. A mezőgazdaság aszály miatti pocsék szereplésével magyarázta a Nemzetgazdasági Minisztérium a súlyos GDP esést, mely 26,4 százalékos összeomlást mutatott 2012 utolsó három hónapjában.Forrás: [origo]

Az adat után némi erősödést mutatott a forint, az EURHUF kurzus a 299 körüli szintekről 298,6 környékére esett vissza. Ez azonban nem számít túl nagy kilengésnek.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!