A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsOdette Giuffrida-Reka Pupp
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Itt az új forintmélypont! - 299 az euró

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik ma a forint tegnap óta tartó gyengülése, mely a részvénypiacok menetelése ellenére bő egyhavi mélypontjára esett az euróval szemben, és már a 299-es szintnél tanyázik. A hazai fizetőeszköz mélyrepülésében magyarországi tényezők játszhatnak szerepet, a piaci szereplők többek között a lehetséges jegybanki unortodox gazdaságélénkítő intézkedések, és a devizahitelesek valószínűsíthető megmentése miatt aggódhatnak.
Vágólapra másolva!

Nem hat a részvénypiacokon uralkodó remek hangulat a forintra, mely a 299-es szintig gyengült az euróval szemben a mai kereskedés során. A kurzus ezzel bő egyhavi mélypontjára került a forint szempontjából. A hazai fizetőeszköz a többi főbb devizával szemben is szenved, a dollár/forint kurzusa a tegnap ütött féléves mélypontja körül (229,5) tanyázik, míg a svájci frankkal szemben tavaly június óta nem látott magasságokban (243,8) mozog.

A forint tegnap óta tartó pocsék teljesítményében változatlanul leginkább magyarspecifikus tényezők játszhatnak szerepet. A befektetők elsősorban az új jegybanki vezetés által bevezetésre kerülő, lehetséges "unortodox" gazdaságélénkítő lépések miatt aggódhatnak. Ezen túl nyugtalanságot okozhatnak Varga Mihály és Orbán Viktor tegnapi szavai is, melyek a devizahitelesek megmentésének szándékára vonatkoznak.

Ezekre a célokra ugyanis a jegybanki devizatartalékokat is felhasználhatják, amire a piaci szereplők közül sokan potenciális veszélyforrásként tekintenek. Nem nyugtathatja meg a kedélyeket az sem, hogy Matolcsy György jegybankelnök az NGM éléről távozva még átírta a jegybank alapító okiratát, melynek segítségével nagyobb hatalommal ruházta fel magát az MNB élén, és korlátozta az alelnökök jogköreit.

EURHUF árfolyama

Forrás: [origo]

Folytatódhat a gyengülés

A forint mai gyengülésével áttörte a 297-es szintnél található trendvonalat, így pusztán technikai alapon megnőtt az esélye a további esésnek. Ha a zuhanás folytatódik, azt a 303-as szintnél található következő Fibonacci-szint állíthatja meg.

Forrás: [origo]

A régiótól is lemaradt a forint

A forint mozgásában éles elválás látszik a régiós devizáktól is. A hazai fizetőeszköz jóval nagyobb gyengülésen megy keresztül az euróval szemben, mint a lengyel zloty, vagy a cseh korona. Ezzel jól látható, hogy a forint esését leginkább magyarspecifikus tényezők okozzák. Ez elsősorban a jegybankelnök váltáshoz kapcsolodó feszültségekkel magyarázható. Matolcsy György kinevezésével sokan megkérdőjelezik a jegybanki függetlenség intézményét, miközben az új elnök korábbi, szükséges monetáris politával kapcsolatos elképzelései is kérdőjeleket ébreszt a piaci szereplőkben.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!