A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nagyot esett az olaj

Vágólapra másolva!
Az elbizonytalanodó részvénypiacok és az erősödő dollár határozta meg a kereskedés képét a fontosabb nyersanyagpiacokon. Komolyabb áresés volt a kőolaj piacán és ismét gyengélkedik az arany, viszont visszatértek a vevők a kukorica és búza piacára.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a kőolaj árfolyamának csökkenése a ma délelőtti kereskedésben. A brent már a 110 dolláros szintet támadja, míg a crude is kerek számot tesztel, néhány centtel jár a 90 dolláros küszöb felett. A brent az elmúlt héten minden nap veszített értékéből és négy dollárral került lejjebb, míg a crude megúszta 3 dolláros veszteséggel. A zöldhasú erősödése mellett nyomást gyakorolnak az árfolyamra az Ausztráliában és Koreában megjelent vártnál gyengébb gazdasági adatok is.

WTI nyersolaj árfolyama (dollár/hordó)

Forrás: [origo]

Az elmúlt hetet is hasonló szinten kezdte az arany, ugyanígy 1575 dollár volt a jellemző szint múlt hétfőn. Mégis más a hangulat, akkor éppen felfelé menetelt a nemesfém az előző heti mélypont után, míg most a múlt hét közepi 1620-ról tartunk ismét lefelé. A volatilitás megnőtt, az árfolyam akár néhány perc alatt tud 10 dollár feletti elmozdulást produkálni. A hét kérdése az lehet, hogy megteszteljük-e még egyszer az 1555 körüli rövidtávú mélypontot a héten. Az EUR/USD erősen küzd az 1,3-as szinttel, ha ez elesik akkor az arany is újabb eladási nyomás alá kerülhet.

EURUSD árfolyama

Forrás: [origo]

Nem mutattak egyértelmű irányt az amerikai gabonapiaci árak, a búza erősödött és egyre távolabb kerül a hét közepén ütött nyolchónapos mélypontnak számító 700 cent alatti szinttől és a kukorica is feljebb került néhány centtel, de a szója veszített értékéből. A hetet kukorica zárta a legjobban 3,1 százalékos emelkedéssel, de a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy az előző három hétben mindig veszteséget szenvedett el.

Kukorica árfolyama

Forrás: [origo]

Gyengén teljesítettek a "reggeliző" árupiaci termékek is: A kakaó nyolc hónapos mélypontjára esett, elsősorban a gyengülő európai kereslet miatti aggodalmak hatására. Nem járt jobban a cukor sem szintén 2 százalék feletti áreséssel ismét 18 cent alá került. De a narancslé a kávé és a gyapot sem úszta meg és a negatív tartományban zárta a hét utolsó kereskedési napját.

Narancslé árfolyama

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!