Jól pörög az Adobe, szárnyal az árfolyam

Vágólapra másolva!
Nagyot ugrott piaczárást követően a szoftvereiről ismert Adobe Systems. A társaság tegnap tette közzé második negyedéves beszámolóját, ami az elemzői konszenzushoz képest jobb lett. A negyedéves számokból kiderül, hogy a felhőalapú számítási technológiához kapcsolódó szolgáltatások a várakozásokhoz képest jobban teljesítenek.
Vágólapra másolva!

Az elemzői várakozásokhoz képest magasabb egy részvényre jutó profitról számolt be az Adobe Systems társaság. A grafikus szoftverek gyártásával foglalkozó vállalat 1,01 milliárd dolláros árbevétele megegyezett a Bloomberg által gyűjtött konszenzussal. Éves alapon viszont mind az árbevétel, mind az egy részvényre jutó nyereség komoly visszaesést mutatott.

Forrás: Origo

A cég az elmúlt hónapokban egy stratégiaváltást hajtott végre, mivel a PC-kre eladott szoftverek száma zsugorodást mutatott. Emiatt a vállalat úgy döntött, hogy inkább web-alapú előfizetéses szolgáltatások formájában értékesíti "portékáit". Az új elgondolás jónak tűnik a Bloombergnek nyilatkozó elemzők szerint.

A társaság 221 ezerrel növelte az előfizetők számát, mely 700 ezerre rúg már összesen. A Bloomberg által megkérdezett elemzők, úgy vélik, a cég jó úton halad, hogy év végéig az 1,25 millió fős számot elérje, ráadásul több szakértő prognózisához képest is jobban nőtt az előfizetők száma. A cég árbevételének egyre nagyobb szeletét adja már ez a szegmens.

Forrás: Origo

A vállalat a jelenleg futó negyedévre 975-1003 millió dolláros árbevételre számít, 29-35 centes EPS mellett. Ez többnyire egybevág a konszenzusban szereplő 1,01 milliárd dolláros árbevétellel és a 35 centes EPS-sel.

A részvény meglehetősen jól reagált a gyorsjelentésre, 5,2 százalékos emelkedést ért el a papír piaczárás után.

Adobe napi grafikon (dollár)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!