A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már a sarki fűszeres is részvényben utazik

Vágólapra másolva!
Egyre több részvényt kezdett felhalmozni az elmúlt hetekben a lakosság, talán nem is véletlen, hogy a részvénypiacokon pont most fogyott el a lendület. Eddigi tapasztalatainkra hagyatkozva azonnal rábólintanánk erre az érvelésre, de az elmúlt fél év mozgásai joggal elbizonytalaníthatnak mindenkit.
Vágólapra másolva!

A Bank of America ügyfelei közül a lakosság az elmúlt hetekben nettó vásárlóként jelent meg a részvénypiacon, miközben a szofisztikáltabb befektetési döntéseket hozó hedge fundok már az eladók táborát erősítették. Amikor már a háziasszonyok is részvényt vesznek, az emelkedés lassan kifullad, hangzik az ismert tőzsdei mondás, ami alapján nem is kell nagyon csodálkozni a heves tőzsdei esésen.

Fontos azonban arra is vetni egy pillantást, hogy év eleje óta mi történt a piacokon, hiszen a lakossági szereplők időzítése eddig igen jónak bizonyult. Nagy tételben vásárolták ugyanis a részvényeket, amivel bizony szép haszonra is szert tehettek azóta. Úgy tűnik, hogy a hedge fundok a raliba lemaradóként szálltak csak be, vagyis ezúttal mintha pont a lakosság lett volna az ügyesebb a hullám meglovaglásában. Az intézményi szereplők voltak a legóvatosabbak, de így a nagy hegymenetből látványosan ki is maradtak.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a lakosság nagy vásárlásait látva az elmúlt időszakban egyáltalán nem kellett megijedni, hiszen azok alapvetően jól időzített lépések voltak a rali meglovaglásában. Abban persze sosem lehetünk biztosak, hogy nem értük-e már el azt a pontot, ahol minden ember részvényekben ül, és ahol a potenciális vásárlók tábora már elapadt. Nem árt persze az óvatosság, de érzésre azt mondanánk, hogy itt még talán nem tartunk.

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!