Vágólapra másolva!
Tartja rossz teljesítményét a BUX a nap közepén is, amit nem segít, hogy Európában is elromlott a hangulat. Az OTP nehezül rá 2 százalékhoz közeli mínuszával a magyar tőzsdére, de a Telekom és a Richter sincs jó formában. A forint 294,5 fölé gyengült az euróval szemben a bórúsra váltott nemzetközi hangulatban.Méretesebb mínuszokká váltak a kezdeti kisebb emelkedések Nyugat-Európa tőzsdéin, a befektetők elbizonytalanodtak a délutáni Bernanke meghallgatás előtt.Az amerikai határidők is mínuszos nyitást sejtetnek, de a fed elnökének beszéde még kiválthat nagyobb mozgásokat. Emellett pedig további 22 S&P 500 komponens cég teszi közzé negyedéves jelentését, többek között a Bank of America, valamint piaczárás után az eBay vagy az Intel is.
Vágólapra másolva!

Szenved az OTP

Továbbra is nagyobb mínuszban tartózkodik a hazai börze,a BUX-hoz azonban a nap közepére "felzárkóztak" az európai piacok is az esésben. A régióban is a rosszabbul teljesítők között van a hazai parkett a cseh börzével.

Forrás: Origo

Az OTP-t ma nagyon nem szeretik a befektetők, miután tegnap este Navracsics Tibor úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy a kormány olyan jogszabály módosításon dolgozik, ami akár visszamenőlegesen is módosíthatná a devizahitel-szerződéseket. A hírre a bankpapír nagyobbat zuhant, és árfolyama az 5000-es szint alatt forog.

Az OTP árfolyama

Forrás: investor.hu

A többi blue-chip közül a Richter és a Magyar Telekom sincs túl jó formában, mindkét papír mínuszban van, ellenben az Egis kissé emelkedni tud.

Forrás: Origo

A Mol a pozitív és a negatív tartomány határmezsgyéjén egyensúlyozott, de negyed 1 körül már 0,2 százalékos mínuszban van. A társaságot érintő hír, hogy a Mol egyik közel-keleti tulajdonosa, a Dana Gas rekord szintű egyiptomi szénhidrogén termelésről számolt be.

A forint nem tud erősíteni napközben sem, miután reggel nagyobb gyengülést produkálva egészen 294 közelébe rántották az euróval szemben. Sőt már egészen 294,5 fölé is szúrt az árfolyam. A dollár/forint kereszt 223,5-nél, míg a CHFHUF 238,2-nél mocorog. Valószínűleg Navracsics szavai hatottak kedvezőtlenül a hazai deviza árfolyamára is.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: Origo

Mínuszba fordultak az európai piacok

Nagyot fordult a világ a délelőtt folyamán az európai piacokon, ugyanis a kezdeti kisebb erősödést követően mélyebb mínuszokba váltottak a vezető nyugat-európai indexek. A befektetőket az is elbizonytalaníthatta, hogy a Bank of England kamatdöntő üléséről ma publikálták a döntéshozók szavazatait, amiből az derült ki, hogy 9-0 arányban a kötvényvásárlási program szinten tartása mellett voksoltak.

Forrás: Origo

A francia L'Oréal közel négy százalékos mínuszban időzik, miután a várakozásoktól elmaradó második negyedéves bevétel növekedésről számolt be a cég. Észak-Amerikában az árbevétel növekedésének üteme 4,5 százalékra lassult az előző negyedév 6,3 százalékáról, ami kellemetlen meglepetésként szolgált a befektetőknek.

A L'Oréal árfolyama (Párizs)

Forrás: investor.hu

A bányatársaságok még ma is jól tartják magukat a londoni kereskedésben annak ellenére, hogy a FTSE100 már mélyebb mínuszba váltott. A BHP Billiton 1,3 százalékkal megy feljebb, de a Rio Tinto is a pozitív tartományban van tegnapi nagyobb menetelése után. A hangulatot Ben Bernanke délután 4-kor kezdődő kongresszusi meghallgatásán elhangzottak befolyásolhatják majd, valamint érkeznek a vállalati gyorsjelentések is majd a tengerentúlról.

A Novartis egy százalék feletti mínuszba csúszott, miután az elemzők által vártnál némileg alacsonyabb egy részvényre jutó profitról számolt be a társaság.

Az amerikai határidők csökkenést jeleznek nyitásra, miután az európai indexek is lefordultak ma délelőtt. A Bernanke meghallgatás még okozhat nagyobb mozgásokat a Wall Streeten, de a gyorsjelentések is irányt mutathatnak majd.

Ugyanis ma további 22 S&P 500 komponens jelent, többek között, ma számol be negyedéves eredményeiről a Bank of America, piaczárást követően pedig az American Express, az eBay és az Intel is. Emellett a lakáspiacról is érkezik adat a kiadott építési engedélyek júniusi alakulása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!