A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Soha nem értek még ennyit az amerikai részvények

Vágólapra másolva!
Ismét fontos mérföldkövet ért el az S&P 500 a Fed QE programjával magyarázott nagy emelkedése során, az 500 legnagyobb vállalatot tömörítő amerikai tőzsdeindex ugyanis már 1700 pont fölött tudott tegnap zárni, de alamennyi piacon remek teljesítmény látszódott a nap során. Különösen nagy örömre lehet oka a LinkedIn részvényeseinek, mivel a kedvező gyorsjelentés miatt 7 százalékos pluszban tartózkodtak piaczárás után a részvények. Ázsiában pedig folytatódott ma reggel az erős vételi kedv a befektetőknél, a Nikkei 3,3 százalékos pluszban zárt, míg a jen folytatta a "várva várt" gyengülését a dollárral szemben.
Vágólapra másolva!

1700 felett zárt az S&P 500

Története során először sikerült 1700 pont fölött zárnia az S&P 500 indexnek, de a Dow is új történelmi csúcson fejezte be a napot. A jó munkaerőpiaci adat után erősen indult a kereskedés és a pluszokat a nap végéig meg tudták őrizni az indexek, amiben segítségére volt a piacnak a kedvező tegnap délutáni ISM beszerzési menedzserindex is, ahol főleg az új megrendelések voltak erősek.

Forrás: Origo

Az S&P 500 értéke

Forrás: Origo

Megőrizték vezető helyüket az ipari és pénzügyi cégek az S&P 500 szektorai között a tegnapi kereskedésben, 1,7 százalékos átlagos emelkedést tudtak bemutatni a papírok, miközben az egészségügyi vállalatok részvényeit valamelyest kevésbé szerették a befektetők.

Forrás: Origo

Beperelte a Dellt és az igazgatóságát Carl Icahn aktivista befektetők azért, hogy megakadályozza a péntekre tervezett szavazást a felvásárlásról. Továbbá azt is szeretné elkerülni, hogy megváltoztassák a szavazás menetét. Carl Icahn nem szeretné, ha Michael Dell és a Silver Lake felvásárolná a céget és kivinné a tőzsdéről.

A legnagyobb amerikai cégek, mint az Apple és a GeneralElectric közel 1,2 ezer milliárd dollárnyi profitot tart offshore számlákon a Wall Street Journal értesülései szerint. A 100 legnagyobb amerikai cég közül 82-nek van adóparadicsomban leányvállalata.

7 százalékot ugrott piaczárás után a LinkedIn papírja a 4,5 százalékos hagyományos kereskedési időben bemutatott ralija után. A közösségi oldal profit és árbevétel soron is jó negyedéven van túl, ugyanakkor az éves profitvárakozást felfelé korrigálták, de még így is gyengébb lehet, mint ami a konszenzusban szerepel. A harmadik negyedév esetében is elmaradhatnak az elemzői várakozástól a számok.

Bemutatta tegnap a Google a Moto X névre keresztelt új telefonját, amivel a Samsung és az Apple készülékeivel akar csatába szállni. A készüléket előfizetéssel 200 dollárért lehet majd megkapni az USA-ban.

Erős volt ma a japán tőzsde

Nem lehetett ma megállítni a Nikkeit, a japán tőzsdeindex 3,3 százalékot erősödött, de a többi ázsiai piacon is a vevők domináltak a hét utolsó kereskedési napján.

Forrás: Origo

Ahogyan a Nikkei erősödik az elmúlt két napban, úgy a japán jen is tudja folytatni a "várt" gyengülését a dollárral szemben, az árfolyam ma reggel már a 100-as szintet ostromolja, 99,6-nál járnak a jegyzések, holott tegnap hajnalban csupán 97,5 körül alakultak.

Az USDJPY árfolyama

Forrás: Origo

Meglehetősen borús prognózisokkal állt elő ma az ausztrál kormány, a tervezettnél kisebb lehet a növekedés, magasabb a munkanélküliségi ráta, továbbá az adóbevételek sem lesznek olyan magasak, mint ahogyan azt korábban gondolták. Az ausztrál piacot nem hatották meg a bejelentések, 1 százalékos pluszban mozog az index.

A szingapúri GIC vagyonkezelő úgy véli, a kövektező hónapokban volatilis lesz a piac, főként a kínai lassulás miatt. Ugyanakkor az áresést a részvények vásárlására fogják felhasználni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!