A nagyjátékosok agresszívan veszik az aranyat

Vágólapra másolva!
A Bank of America Merrill Lynch adatai szerint az elmúlt héten 7 milliárd dollár értékben vettek a nagyobb piaci szereplők aranyat a határidős piacon. A szakértők szerint az arany még mindig abban a zónában tartózkodik a pozícionáltság alapján, ahol érdemes lehet vásárolni, mivel akár 1450 dollárig is felpattanhat az árfolyama.
Vágólapra másolva!

Az idei évei 1686 dolláros maximumához képest közel 30 százalékot esett pár hónap leforgása alatt az arany árfolyama, mely járt nemrégiben 1200 dollár körül, ahonnan sikerült némileg magához térnie. Az arany az elmúlt héten egy komolyabb ralit mutatott be, amivel 1350 dollár közelébe tudott felugrani az árfolyam. Ebben szerepe volt annak is, hogy a határidős piacon komoly shortzárások történtek az előző héten.

A Bank of America Merrill Lynch elemzői szerint a múlt héten főként a nagyjátékosok, a hedge fundok növelték aranypozícióikat. 6,6 milliárd dollár értékben bővült a nettó long pozíciók nagysága szemben az egy héttel korábbi 3,8 milliárd dollárral szemben.

A hedge fundok nettó long pozíciója a teljes nyitott kötésállományhoz viszonyítva még mindig olyan szinten van, ahol a BofA Merrill Lynch szerint érdemes vételi pozíciót nyitni. Legutóbb 2005-ben voltak ennyire kevesen a nagyok között, akik az emelkedésben bíztak.

forrás: Investor.hu

Az úgy vélik, ha megindul az arany, akkor 1407 dollárig juthat el első körben, majd 1450 dollárig is felugorhat.

Arany napi grafikon (dollár/uncia)

forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről